Συντονιστικό κέντρο για την καταγραφή ζημιών στην Καρδίτσα

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 19:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Από τη δεύτερη ημέρα που χτύπησε τον Νομό Καρδίτσας  ο «Ιανός», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε δεκάδες στελέχη του μηχανικούς για να ξεκινήσουν την καταγραφή των καταστροφικών συνεπειών της θεομηνίας στην Καρδίτσα και σε όλους τους Δήμους.


Τα συνεργεία αυτά ενεργοποιήθηκαν άμεσα, αν και υπήρξε θέμα με τη διαμονή τους επειδή τα τοπικά ξενοδοχεία είχαν πληγεί από την κακοκαιρία.
Τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε και άρχισε η δουλειά άμεσα. Μάλιστα οι τεχνικοί απεσταλμένοι του Υπουργείου αποκτούν και ειδικό συντονιστικό κέντρο το οποίο δημιουργείται σε τμήμα του κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος Καρδίτσας με επίκεντρο την ευρύχωρη αίθουσα συνεδρίων που διαθέτει.
Το συντονιστικό κέντρο θα λειτουργεί υπό τη Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου ΥΠ.ΜΕ. σε συνεργασία με την Ε.Υ.Δ.Ε. Θεσσαλίας.
Από αυτό θα δίνονται οδηγίες στους μηχανικούς και σε άλλα επιστημονικά στελέχη για την υλοποίηση της εκτεταμένης καταγραφής όλων των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις, κατοικίες, εγκαταστάσεις και δημόσιες υποδομές στον Νομό Καρδίτσας. Εκτιμάται ότι στον Νομό θα εργάζονται καθημερινά πάνω από 150 μηχανικοί μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή που ενδέχεται να ξεπεράσει τον ένα μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass