«Ναι στις διεκδικήσεις, όχι στις καταλήψεις»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2020 15:03

Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε χθες αντιπροσωπεία μαθητών

του 1ου Λυκείου Ελασσόνας, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και να του μεταφέρουν τα μηνύματα των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου τους. Οι μαθητές ενημέρωσαν τον δήμαρχο για το πλαίσιο διεκδίκησης και τόνισαν πως περιμένουν το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, την πρόσληψη καθηγητών για την κάλυψη των κενών και την πρόσληψη καθαριστριών πλήρους απασχόλησης. Ο δήμαρχος τούς διαβεβαίωσε ότι θα αποστείλει τα αιτήματά τους στο Υπουργείο Παιδείας και ότι σύντομα θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των αθλητικών χώρων του σχολείου, στην αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και σε καθαρισμό των εξωτερικών τοίχων του σχολείου που έχουν φθορές από βανδαλισμούς.
«Είναι σημαντικό τα αιτήματα των μαθητών να μεταφέρονται στις τοπικές αρχές και στην ηγεσία του Υπουργείου, αλλά εκτιμώ ότι η κατάληψη σχολικών μονάδων δεν θα έχει το αποτέλεσμα που αναμένεται. Είμαστε υπέρ της διεκδίκησης, όχι υπέρ των καταλήψεων. Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ήδη δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και οι μαθητές δείχνουν κατανόηση.
Από την πλευρά μας θα μεταφέρουμε τα αιτήματα των παιδιών στους αρμόδιους φορείς, καλώντας τα να επιστρέψουν στις τάξεις τους», δήλωσε ο κ. Γάτσας. Ο κ. Γάτσας είχε νωρίτερα επισκεφτεί το 1ο Γυμνάσιο Ελασσόνας, για να συνομιλήσει με τους μαθητές της σχολικής μονάδας που συμμετέχουν στην κατάληψη του σχολείου τους, αντιπροσωπεία των οποίων είχε επισκεφτεί τον δήμαρχο στο γραφείο του την περασμένη εβδομάδα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass