ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Περιοδεία ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2020 15:05

Περιοδεία πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, όπου μια εβδομάδα μετά τις πλημμύρες τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν.


Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επισκέφτηκε τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων όπου είχε συνάντηση με το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας , όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρό του Παναγιώτη Λαγάρα και τους συμβούλους Στέργιο Τσικουρδάνο και Βασίλη Τσεκούρα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ειδική αναφορά έγινε από τους εκπροσώπους της κοινότητας για τα σοβαρά προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών , καθώς πάνω από 12.000 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, έχουν υποστεί ολική καταστροφή, ενώ κτηνοτρόφοι έχασαν από το ζωικό τους κεφάλαιο και εγκαταστάσεις , όπως και μελισσοκόμοι . Επίσης, μεγάλες είναι οι καταστροφές σε γεωργικά μηχανήματα, υποδομές , αποθηκευμένα προϊόντα και εφόδια. Πολλοί αγρότες της περιοχής έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Ταυτόχρονα τόνισαν πως η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, δεν αρκεί, καθώς δεν αποζημιώνει στο 100% των καταστροφών, δεν αποζημιώνει ζώα που παρασύρθηκαν από τα νερά και χάθηκαν, ούτε τον μηχανολογικό εξοπλισμό και εργαλεία που καταστράφηκαν, τον καθαρισμό των πλημμυρισμένων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης κ.ά. Αυτό το κόστος μεταφέρεται στις πλάτες των πληγέντων.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, εξέφρασε τη στήριξη του Κόμματος, το οποίο από την πρώτη στιγμή της καταστροφής βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, παρεμβαίνοντας σε κάθε επίπεδο, σε δήμο, Περιφέρεια, Βουλή, Ευρωκοινοβούλιο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass