Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης των πληγέντων»

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 16:15

Στα Φάρσαλα βρέθηκε για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κα Στέλλα Μπίζιου, πραγματοποιώντας διαδοχικές επισκέψεις στο Δημαρχείο της πόλης και σε κατοικίες που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφές, ενώ,

τέλος, είχε συνάντηση και με πρώην εργαζομένους της ΕΑΣ Φαρσάλων. Στο Δημαρχείο Φαρσάλων η κα Μπίζιου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου, παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Νίκου Δούκα. Η Λαρισαία βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό κυκλώνα «Ιανό» και έδωσε έμφαση στη συμμόρφωση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στα Φάρσαλα.
Ο κ. Δούκας με τη σειρά του ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς ΕΛΓΑ στην προσπάθεια της δίκαιης και ταχείας αποζημίωσης των πληγέντων, με προτεραιότητα στο ζωικό κεφάλαιο για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή. «Ενισχύουμε το Υποκατάστημα της Λάρισας με 50 επιπλέον εκτιμητές από άλλα Υποκαταστήματα, ώστε να έχουμε, το ταχύτερο δυνατόν, πλήρη εικόνα των ζημιών και κατ’ επέκταση την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Θα διαθέσουμε και επιπλέον προσωπικό εφόσον απαιτηθεί», ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενώ η κα Μπίζιου στάθηκε στην ανάγκη της έγκαιρης αποζημίωσης των παραγωγών, αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης των νοικοκυριών που μετρούν σημαντικές απώλειες.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Εν συνεχεία η Λαρισαία βουλευτής συναντήθηκε με τους εργαζομένους στην πρώην ΕΑΣ Φαρσάλων, οι οποίοι της έθεσαν, εκ νέου, το ζήτημα της ένταξής τους στην πρόσφατη ευνοϊκή ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την προνομιακή ικανοποίηση των απαιτήσεών τους έναντι των τραπεζών, κατά τη διανομή του πλειστηριάσματος.
Η κα Μπίζιου διαβεβαίωσε τους πρώην εργαζομένους στην ΕΑΣ πως αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής διάταξης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.