Ξεκινούν μαθήματα στο Σχολείο Αστρονομίας Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 16:25

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο τα μαθήματα του Σχολείου Αστρονομίας στη Λάρισα, το οποίο για τέταρτη χρονιά θα λειτουργήσει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) με την επιμέλεια της ΚοινΣΕπ «Έναστρον».


Ο κύκλος σπουδών είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει μαθήματα διαστημικής, αστρονομίας, αστροφυσικής, αστροβιολογίας και κοσμολογίας, τα οποία παρουσιάζονται με τρόπο απλό και κατανοητό, ώστε να γίνουν προσιτά σε όλους τους μαθητές.
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι πολύ σύντομα από την έναρξη των μαθημάτων τα παιδιά να μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν στον νυχτερινό ουρανό τους αστερισμούς, τα περισσότερα αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος και άλλα απομακρυσμένα ουράνια σώματα, τα οποία είναι ορατά μόνο με τηλεσκόπιο.
Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, τόσο των αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού, όσο και του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Σάββατο απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.enastron.org, ή να καλέσουν στο 6983-512.219 ή να αποστείλουν μήνυμα στο info@enastron.org.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass