Το «ζοφερό τοπίο» με την πανδημία και τα νοσοκομεία της Λάρισας

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 16:50

Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας, εν μέσω κορονοϊού, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ήταν το αντικείμενο της παρέμβασης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μέσω συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε χθες η Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος. «Η ανικανότητα της κυβέρνησης της

ΝΔ στα ζητήματα της υγείας είναι πλέον εγκληματική. Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας είναι τρομακτικές», σημείωσε ο Βασ. Ζωγράφος συντονιστής της Ν.Ε. επισημαίνοντας πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, αλλά στην κυβέρνηση. Τον τελευταίο μήνα είχαμε στη χώρα το 50% των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου από τη μεριά της κυβέρνησης.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα πέτυχε μόνο να δίνει απλόχερα χρήματα για τη διαφήμιση του κυβερνητικού έργου, εξαγοράζοντας τη σιωπή της μεγάλης πλειοψηφίας των ΜΜΕ, τα οποία αποκρύπτουν συστηματικά την αλήθεια, κρατώντας την κυβέρνηση στο απυρόβλητο, με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου. Έχει σοβαρές ευθύνες στον τρόπο που χειρίστηκε το άνοιγμα του Τουρισμού, καθώς και στη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας. Δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Απαιτούνται άμεσα 15.000 προσλήψεις, επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν τεστ».
«Λόγω του άναρχου ανοίγματος του τουρισμού προκλήθηκαν πολλά κρούσματα. Τα πολύ λίγα μοριακά τεστ που γίνονται στον γενικό πληθυσμό, αλλά και ο τρόπος που ξαναλειτουργούν τα σχολεία, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη βαριά κατάσταση. Το ζοφερό τοπίο γίνεται πιο ομιχλώδες με την κάκιστη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις», ανέφερε ο Γιάννης Καριπίδης, συντονιστής του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές αλχημείες στην υπόθεση ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με προσλήψεις προσωπικού και τη λειτουργία νέων ΜΕΘ και παρουσιάζοντας τις γενικότερες προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ειδικά για το υγειονομικό σύστημα της Λάρισας ο Γ. Καριπίδης ανέφερε: «Ως διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ παραδώσαμε και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, παρά τους σφιχτούς, μνημονιακούς προϋπολογισμούς, σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ τα είχαμε παραλάβει σε καθεστώς αδυναμίας με πάμπολλα προβλήματα. Γι' αυτό θα αγωνιστούμε ώστε τα νοσοκομεία να παραμείνουν πλούτος του ελληνικού λαού και στήριγμά του στις δύσκολες στιγμές. Δεν υπάρχει χώρος για πειράματα ΣΔΙΤ, ούτε για αλλαγή εργασιακών σχέσεων, που εκ των πραγμάτων καταλήγουν σε βάρος του κοινωνικού προϋπολογισμού.
- Ζητάμε την ενίσχυση της αυτόνομης λειτουργίας των ΤΕΠ και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Ειδικά για το ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, το οποίο φαίνεται ότι ορισμένοι το προορίζουν για άμεση σχέση με πανεπιστημιακή κλινική.
- Θα στηρίξουμε τη λειτουργία του Κουτλιμπάνειου Νοσοκομείου, που τόσα πολλά πέρασε χωρίς Διοίκηση και στόχους. Παρατηρούμε όμως και καταγγέλλουμε την κομματική παρέμβαση στη Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
- Στεκόμαστε με προσοχή στις πληροφορίες που λένε ότι δημιουργήθηκε ήδη κομματικός μηχανισμός παρεμβάσεων σε μετατάξεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις του προσωπικού, με εξωθεσμικά χαρακτηριστικά, και αρκετούς ήδη ωφελημένους και σε βάρος της υγειονομικής λειτουργίας.
- Μας προβληματίζει επίσης πως η «πρεμούρα» που είχαν διάφοροι παρατρεχάμενοι της Νέας Δημοκρατίας, σχετικοί και άσχετοι, για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου, πλέον έχει σχεδόν εξατμιστεί. Ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς εγκαλούσαν την κυβέρνηση για το θέμα, τώρα δεν ακούγεται ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Προφανώς, η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας για το Ογκολογικό Κέντρο με ακτινοθεραπεία πρωτονίων, πήγε στις Ελληνικές καλένδες.
- Ζητάμε από τη διοίκηση των Νοσοκομείων τον έλεγχο και την εφαρμογή της λίστας χειρουργείου. Έχουν νομική και ηθική υποχρέωση απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες.
- Στηρίζουμε την υπάρχουσα αναλογία εφημεριών ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία 1:1. Η υπονόμευση αυτής της σχέσης θα οδηγήσει αναπόδραστα στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου.
- Όσον αφορά τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν καθηλωμένοι σε επίπεδα Τρόικας. Ειδικά για το Π.Γ.Ν. Λάρισας, δεν μπορεί να είναι στις τελευταίες μεταξύ των 7 Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της χώρας και πιστεύουμε ότι χρειάζεται άμεση αύξηση προϋπολογισμού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα σε όλα αυτά, θα δώσει τη μάχη όπως πάντα για τα συμφέροντα των πολλών, τηρώντας τις υγειονομικές υποδείξεις των επιστημόνων, ελέγχοντας όμως κάθε πολιτικάντικη απόφαση».
ΦΟΒΟΣ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ
*Καμπανάκι χτύπησε ο Χρ. Τσιόπας αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής, τονίζοντας: «Ζούμε δύσκολες στιγμές. Οι πολίτες βλέπουν να απειλείται η εργασία, το εισόδημα, η υγεία, η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών τους. Ξέρουν πως είναι μόνοι τους και ανησυχούν. Φόβος, ανασφάλεια, ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού είναι συνθήκες ικανές να θρέψουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φόβο για το διαφορετικό, ακροδεξιές απόψεις και συμπεριφορές. Αυτά ενισχύονται από μια κυβέρνηση, που από την πρώτη μέρα έστειλε απειλητικά μηνύματα για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Παράλληλα, ενεργοποίησε εργαλεία, όπως η καταστολή κυρίως απέναντι στους νέους και εισήγαγε τη ρητορική του μίσους στον δημόσιο διάλογο. Σε ένα τέτοιο παγκόσμιο και εθνικό περιβάλλον βρίσκουν χώρο και αναπτύσσονται ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις, οι οποίες ενισχύονται και ανθίζουν με τη στήριξη ισχυρών οικονομικών παραγόντων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass