«Ενισχύσεις» για γρήγορες εκτιμήσεις

Ν. ΔΟΥΚΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ): ΕΠΙΠΛΕΟΝ 50 ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2020 18:20

Τεχνική σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της καταγραφής των ζημιών και την αποζημίωσή τους, έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ.

Χρήστου Τριαντόπουλου, του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Δούκα, του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Λιούπα και του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.
Τα κυβερνητικά στελέχη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους, φορείς αγροτικών υποδομών, αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματίες της επαρχίας Φαρσάλων και να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα. Επιπρόσθετα, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την πορεία των διαδικασιών, με τον κ. Τριαντόπουλο να ανακοινώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε: «Είναι σημαντικό να βλέπουμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΕΛΓΑ στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Τριαντόπουλο και Δούκα, οι οποίοι είναι και συντοπίτες μας Θεσσαλοί, για το ενδιαφέρον που δείχνουν ώστε να ενημερωθούν από τους ίδιους τους πληγέντες αγρότες και επιχειρηματίες για τις ζημιές που υπέστησαν, αλλά και για να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Όσο περνούν οι ημέρες, τόσο αποκαλύπτεται και το μέγεθος του προβλήματος που άφησε πίσω του ο «Ιανός». Παραμένουμε στο πλευρό της κοινωνίας και συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων».
Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι συνεχείς μας επαφές με την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες είναι για να εξειδικεύουμε τα μέτρα και να διασφαλίζουμε ότι όλα αυτά προωθούνται ομαλά, γιατί ο στόχος και η κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό είναι να πάνε οι πόροι στους δικαιούχους το συντομότερο δυνατόν. Προς εκεί κινούμαστε όλοι με γοργούς ρυθμούς, τρέχοντας όλες τις διαδικασίες, δημιουργώντας διαδικασίες έτσι ώστε να φτάσουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, γιατί ακριβώς δε μιλάμε απλώς για ένα πρόβλημα που προέκυψε, αλλά για ένα χτύπημα που καθήλωσε την οικονομική δραστηριότητα μίας ολόκληρης περιοχής».
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας από την πλευρά του δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι να δούμε από κοντά τα ζητήματα. Η καταστροφή είναι σημαντική και εκτεταμένη, οπότε από την πρώτη ημέρα βρισκόμαστε στην περιοχή. Κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται επίσης από την πρώτη ημέρα στην πληττόμενη περιοχή ώστε να έχουμε μία πρώτη αποτύπωση της κατάστασης. Αυτό μας βοήθησε στο να έχουμε μία εικόνα της καταστροφής και να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αντιμετώπισή της. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή, έχει και ο ίδιος εικόνα για το τι συμβαίνει. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις πρώτες ενισχύσεις – αποζημιώσεις των παραγωγών, για να μπορέσουμε να επουλώσουμε κάποια πλήγματα. Ως οργανισμός θέλω να σας πω ότι δώσαμε από την αρχή προτεραιότητα στο ζωικό κεφάλαιο, ώστε να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα νεκρά ζώα για να μην έχουμε προβλήματα υγείας. Ακολούθησαν τα μελισσοσμήνη και φυσικά έχουμε μία πρώτη αποτύπωση της εικόνας για το φυτικό κεφάλαιο. Έχουμε αποφασίσει να ενισχύσουμε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα με 50 εκτιμητές από άλλα υποκαταστήματα, ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την εκτιμητική διαδικασία. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε όλη τη διαδικασία για τις αποζημιώσεις σε χρόνους ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Δημήτρης Γούσιας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων και ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, κ. Δημήτρης Σοφολόγης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Τάσος Δραχμάνης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου κ. Νίκος Γούσιος, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας κ.ά.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass