«Τρενάρει» τα ηχοπετάσματα ο ΟΣΕ

Ζήτησε παράταση μέχρι να ολοκληρώσει τη «μελέτη θορύβου» - Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 21:02

Του Κώστα Γκιάστα

Παράταση για την υποβολή πρότασης σχετικά με το έργο της τοποθέτησης ηχοπετασμάτων

κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν τη Λάρισα, ζήτησε και έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ο ΟΣΕ. Πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς μέσω αυτής θα ενταχθεί το έργο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 κι ενώ είχε διορία κατάθεσης μέχρι την περασμένη Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός αιτήθηκε μικρή παράταση καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η μελέτη θορύβου.
Το έργο θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 6.000.000 ευρώ και σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρόσκλησης που απηύθυνε ο κ. Αγοραστός προς τον ΟΣΕ «η δράση αφορά στην κατασκευή ηχοπετασμάτων συνολικού μήκους 9,5 χιλιομέτρων σε τμήματα των γραμμών του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας και στα οποία σήμερα δεν υπάρχει περίφραξη. Το μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου περιοχής εργασιών είναι 5 χιλιόμετρα». Η δράση σύμφωνα με την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, στοχεύει «στην αύξηση επιπέδου ασφαλείας των κατοίκων καθώς επίσης και στη μείωση της όχλησης λόγω του θορύβου από τις συχνές διελεύσεις των συρμών. Ο σιδηροδρομικός ΠΑΘΕ ανήκει στο κύριο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών». Η «Ε» επικοινωνώντας με τα αρμόδια γραφεία του ΟΣΕ έλαβε την απάντηση πως η διαδικασία «προχωράει κανονικά» και ότι το έργο «θα παραδοθεί εντός της προγραμματικής περιόδου».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παρελθόν είχε καταθέσει γραπτό αίτημα προς τον ΟΣΕ όπου σημείωνε πως τα ηχοπετάσματα μπορούν να λειτουργήσουν με διττό τρόπο και να καλύψουν και την έλλειψη περίφραξης σε πολλά τμήματα εντός του κατοικημένου ιστού της πόλης ή τη μη συντηρημένη επαρκώς (λόγω συχνών βανδαλισμών) περίφραξη, που όπως σας είναι γνωστό έχει οδηγήσει πολλές φορές σε δυστυχήματα όπου εμπλέκονται παιδιά, καθώς οι γραμμές δεν προφυλάσσονται επαρκώς. Επιπροσθέτως, ανέφερε το αίτημα, η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων θα μπορούσε να λύσει και το πρόβλημα της διαρκούς ανάγκης για συντήρηση της όποιας περίφραξης, καθώς πρόκειται για πολύ πιο στιβαρή κατασκευή η οποία δεν καταστρέφεται τόσο εύκολα, ούτε μπορεί να υπερπηδηθεί, πιθανόν από κάποιο παιδί.
Συμπερασματικά, η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός της πόλης της Λάρισας, θα εμφανίσει μακροπρόθεσμα σημαντικά οφέλη για τον ΟΣΕ, καθώς θα μηδενιστούν οι δαπάνες για τη διαρκή ανάγκη για συντήρηση αλλά και φύλαξη των περιφράξεων, υπογραμμιζόταν από την πλευρά της Περιφέρειας.
Το ζήτημα των γραμμών που διασχίζουν την πόλη της Λάρισας αποτελεί ένα από το σημαντικότερα θέματα καθημερινότητας και ασφάλειας, καθώς από τις διαβάσεις διέρχονται χιλιάδες οδηγοί και πεζοί ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν χάσει και τις ζωές τους μικρά παιδιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass