Πότε θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα

Επιστολή Παπαστεργίου σε ΟΣΕ * Τι απαντά ο Οργανισμός

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2020 15:10

Αμεση ήταν η παρέμβαση του δήμαρχου Τρικκαίων για τη σιδηροδρομική γραμμή και απάντηση από τους αρμόδιους του ΟΣΕ.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπαστεργίου είχε δρομολογήσει την αποστολή επιστολής στους επικεφαλής του ΟΣΕ και των εταιρειών του Ομίλου, αναφερόμενος στα «τεράστια προβλήματα και την πλήρη αδυναμία κίνησης των τρένων στη σιδηροτροχιά», μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία «Ιανός».
Η επιστολή στους κ. Αθανάσιο Κοτταρά, αν. διευθύνοντα σύμβουλο Δ.Σ. ΟΣΕ, Χρήστο Βίνη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ και καθ. Φίλιππο Τσαλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπενθύμιζε ότι «οι κάτοικοι των Τρικάλων και ολόκληρης της δυτικής Θεσσαλίας ανέκαθεν αποδείκνυαν την αγάπη και προτίμησή τους στο τρένο».
Και ζητούσε ο κ. Παπαστεργίου:
1. Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την επανέναρξη των δρομολογίων με τρένο, καθώς αυτό αποτελεί μέσο μετακίνησης για τους Δυτικοθεσσαλούς.
2. Μέχρι την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, η δρομολόγηση λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών θα ήταν μια πρόσκαιρη, αλλά ουσιαστική λύση.
Σε απάντηση ο κ. Κοτταράς, με επιστολή του σημειώνει:
1. Στη γραμμή Λιανοκλάδι - Λάρισα δόθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή 27.9.2020, η γραμμή ανόδου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός, οπότε θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στις δύο γραμμές.
Επίσης συνεχίζονται και οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ώστε να αποκατασταθεί η Ηλεκτροκίνηση.
Με την πρόοδο των εργασιών θα μειώνεται και ανάλογα ο χρόνος καθυστέρησης του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
2. Στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τμηματικά σε 2.500 μέτρα γραμμής, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ξεκινούν οι εργασίες. Η γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καρδίτσα θα έχει αποκατασταθεί έως την Παρασκευή 9.10.2020 και η γραμμή Καρδίτσα - Καλαμπάκα έως το Σάββατο 31.10.2020, οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass