Ρεκόρ συμμετοχών στο 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 15:14

Με ρεκόρ συμμετοχών -όπως όλα δείχνουν- θα εκκινήσει φέτος το 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, με τον Όλυμπο,

την Ελασσόνα, τη Λάρισα, τον Βόλο, το Πήλιο και τη λίμνη Κάρλα να είναι οι φετινοί... μαγικοί του προορισμοί. Το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς στον χώρο της κλασικής αυτοκίνησης δίνει και φέτος ραντεβού με τους κατοίκους της Θεσσαλίας και με τα δεκάδες πληρώματα των ιστορικών αυτοκινήτων που ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές τους. Το 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ) - 25η Μακεδονική Πλοήγηση θα ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο 10 Οκτωβρίου από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας για να τερματίσει την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, επιστρέφοντας -μετά από πολλά χρόνια- στην πόλη που το «γέννησε», στους πρόποδες του Ολύμπου. Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή σπάζοντας το ρεκόρ συμμετοχών, σε μια διοργάνωση που είναι ενταγμένη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.
Το Πήλιο, η λίμνη Κάρλα, η Ελασσόνα και ο Όλυμπος είναι οι μαγικοί προορισμοί για φέτος, με το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, αφού ξεκινήσει από την Κεντρική πλατεία Λάρισας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 π.μ., να επισκέπτεται, για μία ακόμα φορά τον Βόλο, αλλά και πανέμορφα χωριά του Πηλίου, ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 1 μ.μ.
Τα Ράλλυ Κλασικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ, όπου αυτά πραγματοποιούνται, αναδεικνύοντας τους προορισμούς. Για τον λόγο αυτόν το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία»), τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φίλοι του να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.
Το Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (Λ.Ε.Κ.Α.Μ.-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» (Ελασσόνα), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (Σ.Κ.Α.Λ.) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (Λ.Ε.Κ.Ο.Β.), με την υποστήριξη της FIVA και της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. (με μόνιμο, τα τελευταία χρόνια, αλυτάρχη, τον ακούραστο κ. Νίκο Μπιμπλιτζή), ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ράλλυ:

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Λάρισα - Κεντρική πλατεία (εκκίνηση) στις 10.30 π.μ., μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου, Βόλος, Ανακασιά, Πορταριά, Χάνια, Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, Κισσός, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα (γεύμα-στάση ανασυγκρότησης), Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ανω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος (διανυκτέρευση).

Κυριακή 11 Οκτωβρίου
Βόλος (Εκκίνηση 10.00 π.μ.-Volos Palace), Μελισσάτικα, Κερασιά, Κανάλια Μαγνησίας, λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου-Λάρισας, Λάρισα, Γιάννουλη, Αμπελώνας, Τύρναβος, Τσαριτσάνη, Ελασσόνα (Κεντρική πλατεία-Τερματισμός 1 μ.μ. και απονομές κυπέλλων). Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών, από τον Covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass