Ενισχύονται τα αναχώματα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 15:05

Σε δύο σημεία επιχειρούν το τελευταίο διάστημα μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας για την επισκευή και ενίσχυση αναχωμάτων που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο: «Από την πρώτη στιγμή του καταστροφικού φαινομένου των πλημμυρών, εντοπίζουμε και καταγράφουμε τις ζημιές που υπέστησαν τα αναχώματα στην περιοχή ευθύνης μας.
Με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους Δημάρχους προχωρούμε σε παρεμβάσεις επισκευής και ενίσχυσης των αναχωμάτων. Μισθωμένα μηχανήματα επιχειρούν σε δύο ακόμη σημεία, στον Δήμο Παλαμά στον Σοφαδίτη ποταμό και συγκεκριμένα στη θέση Φανάρα και στον Δήμο Μουζακίου στον Πάμισο ποταμό στην Τ.Κ Μαγούλας. Πραγματοποιούνται σε πρώτη φάση εργασίες καθαρισμού από φερτές ύλες και στη συνέχεια αντιμετωπίζονται φαινόμενα διάβρωσης, υποχωρήσεων και απώλειας του υλικού τους και γίνεται επαναστήριξη.
Επιπλέον γίνεται αποκατάσταση και υπερύψωση των σημείων τα οποία σημειώθηκε υπερχείλιση υδάτων, επισκευάζονται οι κατεστραμμένες επενδύσεις τους και κατασκευάζονται συνοδά έργα. Ως Π.Ε Καρδίτσας ακολουθούμε τις αποφάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη λειτουργία των αναχωμάτων με αντιπλημμυρικούς και περιβαλλοντικούς όρους».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass