Βραβεία σε μαθητές-κινηματογραφιστές

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 16:43

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Η Διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων, κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, και ο κ. Άκης Αναστασίου, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων, επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον χώρο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου, προκειμένου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Διεύθυνση, να παρευρεθούν στην απονομή βραβείων για τη διάκριση των μαθητών στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους με τίτλο «Cinema…διάβασες;».


Οι μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ με τη βοήθεια των καθηγητών τους, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατέκτησαν το 1ο βραβείο (μαζί με άλλα δύο σχολεία σε σύνολο 57 που πήραν μέρος) για την ταινία τους με τίτλο «Έδρα Παναγίτσα» στην κατηγορία «Νοιάζομαι και Δρω». Η κατηγορία αυτή επιβραβεύει ταινίες που προωθούν τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργής πολιτειότητας. Στην κατηγορία «Ειδικές σχολικές μονάδες» (σε σύνολο 18 σχολείων) τα παιδιά βραβεύτηκαν με «Μνεία Τεκμηρίωσης». Η ταινία των μαθητών, αποτυπώνει ένα μέρος του προβλήματος, καθώς παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με κινητικά προβλήματα. Ειδικότερα τα παιδιά που πήραν μέρος ενσάρκωσαν την αληθινή ιστορία συμμαθητή τους, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πρόσβαση κατά τη μετακίνηση από και προς το σχολείο, καθώς αυτό δεν πληροί εντελώς τις προδιαγραφές για την ειδική εκπαίδευση.
Το κλίμα που επικράτησε στην τελετή ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό για τους παρευρισκόμενους, επειδή έβλεπαν τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες, τα οποία όμως, μέσω της τέχνης βρήκαν τον τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματά τους, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass