Αναπλάθεται και αξιοποιείται ο Αγιαμονιώτης ποταμός

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 18:17

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Για πρώτη φορά αναπλάθεται και αξιοποιείται ο Αγιαμονιώτης ποταμός.

O Δήμος Τρικκαίων με τη συμβολή δύο Τρικαλινών αρχιτεκτόνων, των αδελφών, κ.κ. Λέτας και Θύμιου Σαλιάχη, προχωρά στην ανάπλαση. Πρόκειται για μία έκταση 45 στρεμμάτων, από τη μικρή γέφυρα στο Γαρδικάκι, μέχρι το σημείο μετά τον «ελιγμό» του ποταμού, ανατολικά της γέφυρας Αγίας Μονής.
Η μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάστηκε αρχικώς, αλλά μετά από αίτημα δημοτικών συμβούλων, θα συζητηθεί εκτενέστερα και διά ζώσης σε επόμενη συνεδρίαση, λόγω των υπαρχόντων μέτρων για τον κορονοϊό.
Η μελέτη, όπως τόνισε η κ. Σαλιάχη, ουσιαστικά ισορροπεί την ανάγκη να αναδειχθεί το πλούσιο οικοσύστημα, με την ισχνή αξιοποίησή του μέχρι τώρα. Επομένως, τόνισε, δίνεται μεγάλη σημασία στην ανάδειξη του ίδιου του ποταμού.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι προτάχθηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Αγιαμονιώτη και του συνόλου της περιοχής, λόγω της σημασίας του. Τόνισε ότι ουσιαστικά ο ποταμός συνδέεται με τον Μύλο Ματσόπουλου, ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά των μελετητών και στη σύνδεση του υγρού στοιχείου με τη δημιουργία νέου πόλου έλξης, σε συνδυασμό με τον Μύλο των Ξωτικών. Υπενθύμισε ότι στην περιοχή ο Δήμος συνεχώς δρομολογεί έργα όπως την ανάπλαση που ήδη έγινε στο «νησάκι». Σημείωσε, δε, την αισιοδοξία του ότι πρόκειται για ένα μοναδικό αξιοθέατο, αναφέροντας τη σημασία της πολλής δουλειάς που πρέπει να γίνει στο εξής για να προωθηθεί το έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass