Να τελειώσουν τα παιχνίδια σε βάρος των κατεστραμμένων αγροτών

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 15:50

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. με αφορμή την ψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας στη Βουλή για 100% αποζημίωση της ασφαλισμένης παραγωγής που χάθηκε λόγω «Ιανού». Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας για προπαγανδιστικά παιχνίδια που πρέπει να σταματήσουν.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Τελικά αποδείχτηκε πως ο «θησαυρός» που έταζε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι «άνθρακας». Το μόνο που ουσιαστικά μένει είναι ο εμπαιγμός σε βάρος μας, για άλλη μια φορά και αυτό παρ’ όλη την καταστροφή που υπέστησαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών δεν αποζημιώνεται το σύνολο της καταστροφής, με βάση την πολυδιαφημιζόμενη τροπολογία της κυβέρνησης. Συνεπώς δεν εξασφαλίζουν πλήρη αποζημίωση παραγωγής και κυρίως δεν αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα στο 100%, όπως υποστηρίζει ψευδώς η κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει γιατί η ασφαλιζόμενη αξία υπολείπεται της πραγματικής αξίας της παραγωγής που καταστράφηκε, ειδικά φέτος, που ήταν ποσοτικά και ποιοτικά μια καλή χρονιά για το βαμβάκι. Να πάρουμε υπόψη ότι οι ζημιές έγιναν την περίοδο της συλλογής του βαμβακιού και η αναμενόμενη απόδοση, σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνούσε τα 450 κιλά ανά στρέμμα. Όμως, ο ΕΛΓΑ ασφαλίζει στην παραγωγή τελικά μόνο τα 340 κιλά.Μπορεί, από τη μια μεριά να δοθούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον ισχύοντα κανονισμό του ΕΛΓΑ για μια μόνο χρονιά και στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό, ωστόσο, από την άλλη οι αποζημιώσεις ακολουθούν τις άδικες αρχές του.Επίσης η κυβέρνηση είχε μιλήσει για γενναία (ως 70%) και άμεση προκαταβολή της αποζημίωσης ως τα μέσα Οκτώβρη, τελικά η καταβολή της αποζημίωσης εναποτίθεται αποκλειστικά και μόνο στη θέληση να το αποφασίσει η διοίκηση του ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος του Γενάρη και μάλλον μόνο σε αυτούς που θα εκτιμηθεί στο 100% η ζημιά. Αν πάρουμε επίσης υπόψη πως το 60-70% των αγροτών είναι ασφαλισμένοι στο -20% της ασφαλιζόμενης αξίας του ΕΛΓΑ στη δήλωση ΟΣΔΕ και πολλά βαμβάκια είναι υποβαθμισμένα πλέον με συνέπεια να τα παίρνουν σε εξευτελιστική τιμή (όχι πως οι υπόλοιποι παραγωγοί παίρνουν ικανοποιητική τιμή) καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και της επιβίωσης σε αρκετούς παραγωγούς.Καλό το παραμύθι λοιπόν της κυβέρνησης, είχε όμως λύκο. Ο μόνος δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι αυτός της διεκδίκησης και του αγώνα. Χρειάζεται οργάνωση σε κάθε χωριό, συσπείρωση γύρω από τους Α.Σ. και την Ομοσπονδία, αγωνιστική ετοιμότητα».

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass