«Δε βλέπουν φως, οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ Φαρσάλων»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 18:05

Στα Φάρσαλα μετέβη η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου συναντήθηκε με τους πρώην εργαζομένους των Ε.Α.Σ. Φαρσάλων, με σκοπό να συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση, μετά τη νομοθετική

ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που τους αφορά άμεσα. Ειδικότερα, με την τελευταία ρύθμιση, οι πρώην εργαζόμενοι των υπό εκκαθάριση Ενώσεων, οι οποίοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις απόλυσης που τους οφείλονται από τις συνεταιριστικές οργανώσεις, προβλέπεται να προηγούνται οι απαιτήσεις τους, εκείνων που προβάλλουν οι τράπεζες, για πτωχευμένες εταιρείες προ του 2015, αλλά και εκείνες που τελούν υπό εκκαθάριση. Η κ. Λιακούλη, μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους δήλωσε:
«Πριν από δύο μήνες περίπου, όταν πολλοί πανηγύριζαν για την αυτονόητη ρύθμιση που δέχθηκε η Κυβέρνηση για τους πρώην εργαζομένους των Ε.Α.Σ., μετά από υποβολή σχετικής τροπολογίας-νομοθετικής πρότασης του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και με προσωπικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις (13/02/2020, 26/05/2020), όπως ακριβώς και πολλών βουλευτών όλων των κομμάτων, επισήμανα, ότι κατά τη δική μου αντίληψη, είναι πολύς ακόμη ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Τώρα διαπιστώνω δυστυχώς, ότι για τους πρώην εργαζομένους της Ε.Α.Σ. Φαρσάλων, το ζήτημα είναι περισσότερο πολύπλοκο, καθώς η πραγματική οικονομική κατάσταση της υπό εκκαθάριση Ε.Α.Σ. Φαρσάλων, καθώς και οι υποχρεώσεις της σε Δημόσιο, τράπεζες και τρίτους είναι ένα ...σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Οι πληροφορίες τις οποίες έχουν οι εργαζόμενοι είναι συγκεχυμένες, ενώ δεν μπορούν να ενημερωθούν για σοβαρά λογιστικά στοιχεία και έγγραφα. Συζητήσαμε σήμερα με τους εργαζομένους και διαπίστωσα τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και τη μεγάλη ανησυχία τους για τις καταβολές. Σε κάθε περίπτωση, για ένα σύνολο εργαζομένων που έχει περάσει τα πάνδεινα, που βρίσκεται στην πλειοψηφία του σε μια ηλικία σχεδόν συνταξιοδότησης και ταυτόχρονης μακροχρόνιας ανεργίας, οφείλει η Πολιτεία να μεριμνήσει και η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία, επισπεύδοντας τη διαδικασία και ξεκαθαρίζοντας απόλυτα το τοπίο, για το αν τελικά θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ή αν απλώς... θα καταγραφούν ότι πρέπει να καταβληθούν. Δεν μπορεί να μη ληφθεί μέριμνα για την κάθε περίπτωση, της κάθε Ε.Α.Σ., που ίσως παρουσιάζει ιδιαιτερότητες σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή είναι μία ουσιαστική διαφορά . Οι εργαζόμενοι πάντως δεν αντέχουν άλλη αναμονή, ειδικά δε των Φαρσάλων που μετρούν και τις πληγές του «Ιανού» και βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass