Β. Τσιάκος: Αποκαταστάθηκε το 90% των συνεπειών της πλημμύρας

Αλλά απαιτούνται άμεσα χρήματα για τις υποδομές στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 18:36

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, Καθαριότητας κ. Σωτήρης Αντωνίου και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Τέλης Σπάνιας, κατά την οποία έκαναν έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής τον έναν περίπου μήνα που πέρασε από τη 18η Σεπτεμβρίου, την αποφράδα μέρα που ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» χτύπησε ανελέητα την περιοχή μας.


Όπως δήλωσε ο κ. Τσιάκος, «αυτήν τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί οι συνέπειες της πλημμύρας στην πόλη της Καρδίτσας σε ποσοστό 90% με υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλη τη Διοίκηση και το προσωπικό του Δήμου».
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι «σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, εκπονείται ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών το οποίο απαιτεί γενναία χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία. Αυτές οι πιστώσεις -πρόσθεσε- πρέπει να καταβληθούν άμεσα για να προχωρήσουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και άλλα έργα».
Στη συνέχεια, στις τοποθετήσεις τους οι αντιδήμαρχοι επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι:
- Έχει αποφασιστεί αναστολή πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών στον Δήμο για όσο διάστημα έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
- Μέχρι σήμερα στην Καρδίτσα και στα χωριά έχουν επιχειρήσει πάνω από 200 μηχανήματα, εκατοντάδες εργαζόμενοι και εθελοντές και έχουμε μαζευτεί πάνω από 20.000 τόνους σκουπιδιών.
- Έχουν γίνει πάνω από 3.200 έλεγχοι, δόθηκαν περίπου 1.173 αποζημιώσεις των 600 ευρώ και την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν 200 νέοι φάκελοι πλημμυροπαθών, προγραμματίστηκαν γύρω στους 225 επανελέγχους, ενώ στο επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσει και η διαδικασία της αποζημίωσης των οικοσκευών. Επίσης, για την αποζημίωση των βοηθητικών χώρων -σε ό,τι αφορά στο 600άρι που καταβάλλει ο Δήμος- έγινε παρέμβαση για έκδοση σχετικής Υπουργικής απόφασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass