Δωρεάν φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών

Από φωτοβολταϊκά πάνελ σε 16 σημεία στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:20

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, δωρεάν, σε 16 σημεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων με στόχο, ένα ψηφιακό και «πράσινο» κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.
Στην Κεντρική πλατεία, στον Μύλο Ματσόπουλου, σε γήπεδα, παιδικές χαρές και άλλους δημοτικούς χώρους τα 16 φωτοβολταϊκά πάνελ και ισάριθμα συστήματα ηλιακής φόρτισης διαθέτουν δύο θύρες USB ανά σύστημα. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα φόρτισης ατομικών συσκευών που βρίσκονται εντός των ορίων κάλυψης του Wi-Fi δικτύου της πόλης, θα συνδέονται σε δίκτυο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things - ΙοΤ) για τη μετάδοση μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια. Τα παραπάνω δεδομένα θα παρουσιάζονται στον ακόλουθο ιστότοπο https://ec.europa.eu/ greece/events/grEEnbeach_el , για να μπορούν οι πολίτες να δουν το συνολικό ενεργειακό όφελος της πιλοτικής δράσης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης #GrEEnBeach.
Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η οποία, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, εγκαθιστά το σύστημα των ηλιοσυλλεκτών στην πόλη των Τρικάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass