«Γενναία» προκαταβολή αποζημίωσης εντός των ημερών

Στους λογαριασμούς των πλημμυροπαθών παραγωγών * Ανακοινώσεις Κ. Τσιάρα-Γ. Κωτσού

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 16:20

Εντός των ημερών πρόκειται να πιστωθεί η «γενναία» προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς αγότες που υπέστησαν 100% ζημιά από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», ενώ θα εξοφληθούν και οι κτηνοτρόφοι για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου

τους.
Σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες γνωστοποιείται η είδηση εξέδωσαν τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, όσο και ο Βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στις οποίες αναφέρουν μεταξύ άλλων:
Ο κ. Τσιάρας: «Με απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου του ΕΛΓΑ, ξεκινά η πληρωμή προκαταβολών ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη φυτική καλλιέργεια ως εξής:
-100 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι.
-110 ευρώ ανά στρέμμα για τον αραβόσιτο
-30 ευρώ ανά στρέμμα για τη μηδική.
Επίσης, διατίθεται το ποσό των 1.600.000 ευρώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου».
Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ
«Συνάντηση με τον ΥΠΑΑΝ Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, κατά την οποία ενημερώθηκε ότι εντός των ημερών κατατίθενται στους λογαριασμούς των πλημμυροπαθών καλλιεργητών και κτηνοτρόφων οι προκαταβολές των αποζημιώσεων για την ολική καταστροφή που υπέστησαν οι εκμεταλλεύσεις τους από τον μεσογειακό τυφώνα «Ιανό». Σχετική επικοινωνία είχε ο κ. Κωτσός και με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα. Τα ποσά των προκαταβολών που αποφασίστηκαν έχουν ως εξής:
100 Ευρώ/στρέμμα για το βαμβάκι
110 Ευρώ/στρέμμα για το καλαμπόκι
30 ευρώ/στρέμμα για τη μηδική
65 Ευρώ/ζώο για τα αιγοπρόβατα
500 Ευρώ/ζώο για τα βοοειδή
Σε ό,τι αφορά στους παραγωγούς που οι εκμεταλλεύσεις τους υπέστησαν μικρότερες ζημιές, η προκαταβολή της αποζημίωσης θα καταβληθεί μόλις ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.Για το μείζον ζήτημα των επιχωματωμένων χωραφιών στον Ν. Καρδίτσας από πέτρες και φερτές ύλες που παρέσυραν τα πλημμυρισμένα ποτάμια, ο κ. Βορίδης επισήμανε πως ήδη έχει δρομολογηθεί η εδαφολογική εξέτασή τους από ειδικούς επιστήμονες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Το πόρισμα που θα εκδοθεί για το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί αυτά τα χωράφια, θα αποτελέσει οδηγό για τη λήψη απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση ή αποζημίωσή τους.Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού και στο αίτημα του Βουλευτή για αποζημίωση του παραγωγικού εξοπλισμού, των μηχανημάτων, μέσων και εφοδίων που χάθηκαν στη δίνη του κυκλώνα.Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η σχετική λύση ήδη αναζητείται μέσω των κρατικών ενισχύσεων».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass