Κοινό ενδιαφέρον για τουρισμό- τεχνολογία

Εξέφρασαν σε συνάντησή τους Παπαστεργίου και Πρέσβης του Ισραήλ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 19:07

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Τεχνολογία και τουρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαστεργίου , με Πρέσβη τουΙσραήλ. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, «δύο συν ένα» βασικά ζητήματα και πεδία πρόσφορα για συνεργασία, ήταν η ουσία της επίσκεψης στα Τρίκαλα, του Πρέσβη του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Yossi Amrani, τον οποίο ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων χθες.

Η συζήτηση, στο φόντο των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και δεύτερου ολικού λοκ ντάουν στο Ισραήλ, αφορούσε αρχικώς στα μέτρα αντιμετώπισης για την προστασία των πολιτών.
Ιδιαίτερης σημασίας η διαπίστωση του κ. Amrani από την ισραηλινή εμπειρία, για τον σημαντικό ρόλο των Δημάρχων και των τοπικών Συμβουλίων, στην ενημέρωση των πολιτών και στην επιτυχία των μέτρων.
Ακολούθως η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα τεχνολογίας. Η σύγχρονη πόλη των Τρικάλων, η εμπειρία από το Smart Trikala και οι ειδικότερες δράσεις, σε συνδυασμό με την εμπειρία εταιρειών τεχνολογίας από το Ισραήλ, αποτέλεσαν πεδίο, στο οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ουσιαστική συνεργασία.
Ο Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Amrani στο control room του Smart Trikala, με εμπεριστατωμένη ανάλυση των δράσεων από τον ειδικό συνεργάτη του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλο.
Ακόμη ένα πεδίο, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί ουσιαστική συνεργασία, είναι αυτό του τουρισμού. Ο κ. Amrani στη συνέχεια δέχθηκε δώρα φιλοξενίας από τον κ. Παπαστεργίου και αμφότεροι κατευθύνθηκαν στο μνημείο των 139 Τρικαλινών Εβραίων – θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και στη Συναγωγή, που έχει αναστηλωθεί με τη συνδρομή του Γερμανικού Κράτους και την ενεργή στήριξη του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass