Τι έχει γίνει για την e-πρόσβαση στον Δήμο Αγιάς

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 17:40

Σε μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε με επιστολή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ιωάννης Αγγελάκας, προς τη Δημοτική Αρχή Αγιάς, τα οποία είχαν να κάνουν με τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο όλων των μαθητών της περιοχής, απαντά ο

αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Πέτρος Μπαρμπέρης (φωτ.) υποστηρίζοντας τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε πως το πρόγραμμα Wi-Fi 4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου εντάχθηκε ο Δήμος μας, έχει ολοκληρωθεί και ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή.
Τοποθετήθηκε εξοπλισμός Wi-Fi στη Μουσική Σχολή Αγιάς, στο ΚΕΠ Βελίκας, στο Δημαρχείο Στομίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλλίδα» και στις Κοινότητες Ομολίου, Σκλήθρου, Ποταμιάς, Αμυγδαλής, Καρίτσας και Γερακαρίου.
Από άλλα προγράμματα και δράσεις των πρώην Δήμων και του Δήμου Αγιάς, υπάρχει επίσης Wi-Fi σε Μελιβοία, Μεταξοχώρι, Έλαφο, Αγιά, Παλαιόπυργο, Νερόμυλους, Αετόλοφο, Ανάβρα, Μεγαλόβρυσο, Δήμητρα, Μαρμαρίνη και Καστρί.
Για τον έλεγχο και την προγραμματισμένη σταδιακή επέκταση του Wi-Fi είναι αρμόδια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού.
Όσον αφορά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή αναγκών των μαθητών για τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο και την κατοχή σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet, τηλέφωνα) ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίηση της διδασκαλίας. Επιπλέον με το με αρ. πρωτ. 11070/6112020 έγγραφό μας έχουν ήδη επισημανθεί στο Υπουργείο Παιδείας οι πιθανές δυσκολίες που θα προκύψουν, το οποίο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για τον συντονισμό και τη χρηματοδότηση προμήθειας εξοπλισμού με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους μαθητές που θα δηλώσουν αδυναμία, αλλά και να εξασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο με συνδέσεις, ώστε να μη μείνει κανένας εκτός της διαδικασίας αυτής και να μη στερηθεί κανένα παιδί τη διδασκαλία και τη μάθηση.
Παρόλα αυτά, σε συνεργασία με τους διευθυντές, ο Δήμος προχώρησε σε προσωρινές συνδέσεις με το διαδίκτυο (αυτό έχει ζητηθεί μέχρι σήμερα από του διευθυντές των σχολικών μονάδων), σε παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση.
Τέλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αργυρούλης, σε συνεργασία με το Τμήμα Προμηθειών, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διενέργειας της προμήθειας του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων με στόχο τη διευκόλυνση πρόσβασής τους στις υπηρεσίες, αλλά και τη συμμετοχή τους στις τηλεδιασκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass