«Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε lockdown»

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2020 17:25

«Από την περασμένη εβδομάδα εκτυλίσσεται η έμπρακτη εφαρμογή της πρωθυπουργικής ρήσης «να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα», τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική

Συμμαχία Λάρισας επισημαίνοντας: «Με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση εξαπέλυσε μια ευρύτατη επιχείρηση καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος της κοινότητας του ΕΜΠ. Δεκάδες προσαγωγές φοιτητών, βιαιότητες σε βάρος εργαζομένων του ΕΜΠ -διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου πιστοποιούν τι ακριβώς εννοεί ο Πρωθυπουργός όταν διακηρύσσει με πάθος «να τελειώνουμε»...
Ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας των πολιτών, η κοινωνική συνοχή απαιτούν περισσότερο και καλύτερο Κοινωνικό Κράτος. Η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να εμπεδώσει περισσότερο και ισχυρότερο αστυνομικό κράτος.
Σε καιρούς κρίσιμους η Ιστορία διδάσκει πως η Δημοκρατία αποτελεί τον μόνο δρόμο και τον μόνο βηματισμό που μπορεί να κρατήσει την κοινωνία όρθια με αξιοπρέπεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Για την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό η «κοινοβουλευτική δημοκρατία» εξαντλείται στην αυστηρή εφαρμογή του νόμου με καταστολή, χειροπέδες και συλλήψεις. Με εξαίρεση φυσικά την ανοχή σε νεοναζί δραπέτες και σε αστυνομικό εξοπλισμό «στολισμένο» με φασιστικά σύμβολα... Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε lockdown. Ο Δημοκρατικός κόσμος, η Αριστερά ξέρουν και μπορούν να κρατήσουν τη Δημοκρατία ζωντανή σε κάθε συνθήκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass