ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΒΟΛΟ

Ουζερί και τσίπουρο με... ISO!

* Εμπνέει και τους Λαρισαίους που προετοιμάζονται... αναλόγως

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2014 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:41
Του Δημήτρη Βάλλα
Η όλη προσπάθεια εδώ και περίπου έναν χρόνο τώρα ξεκίνησε από το γειτονικό μας Βόλο με πρωτοβουλία της Ένωσης Εστίασης του Νομού Μαγνησίας κερδίζοντας τους ξένους τουρίστες και όχι μόνο, αλλά και ανοίγοντας νέους δρόμους με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.
Απέκτησαν λοιπόν πιστοποίηση και ISO ήδη 16 τσιπουράδικα της πόλης με στόχο να αποκτήσουν πιστοποίηση συνολικά 40!
«Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Αθανασός, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.
Τώρα με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, ενώ το τσίπουρο θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και τη γνησιότητα προέλευσής του.
Ο έλεγχος για την πιστοποίηση θα πραγματοποιείται από ειδικό χημικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, η οποία θα αναλάβει και το κόστος της όλης διαδικασίας για το πρώτο χρονικό διάστημα»...
ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Να όμως που η γειτονική πόλη φαίνεται να δίνει ιδέες και στους Λαρισαίους ώστε και αυτοί να είναι έτοιμοι, όταν τελικά φθάσει ο ...περιβόητος τουρισμός στην πόλη.
Ο Βόλος, θα μας πει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων- Ψητοπωλών Ν. Λάρισας κ. Γιάννης Χριστίδης, έχει παράδοση πολλών ετών στα τσιπουράδικα, αλλά έχει και μεγάλη τουριστική κίνηση λόγω της θέσης του. Τώρα με τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, οι γείτονές μας είχαν το έναυσμα για να κάνουν πιο γρήγορα αυτές τις κινήσεις.
Δυστυχώς στην πόλη μας δεν υπάρχει τουρισμός, αλλά και δεν έχουμε και την υποδομή να δεχθούμε τουρίστες, ενώ το Αρχαίο Θέατρο ακόμα δεν είναι επισκέψιμο καθώς για 40 χρόνια ανασκάπτεται ακόμα!
Εμείς εδώ, ευτυχώς ή δυστυχώς, έχουμε μόνο τους δικούς μας πελάτες της περιοχής, τους ντόπιους. Ίσως θεωρούμε ότι δεν είναι αναγκαία η πιστοποίηση, που όμως για έναν ξένο σίγουρα αποτελεί κίνητρο επίσκεψης γιατί αισθάνεται με το ISO πιο ασφαλής, καθώς δεν γνωρίζει την ντόπια αγορά.
Η προσπάθεια των συναδέλφων του Βόλου είναι πολύ καλή και είναι άξια συγχαρητηρίων. Ευχόμαστε να βρει μιμητές και σε άλλα τουριστικά μέρη κυρίως.
Βέβαια υπάρχουν και στο χώρο μας σε επίπεδο Νομού διαβουλεύσεις για κάτι παρόμοιο. Δηλαδή, όπως στο Βόλο μπήκαν τα τσιπουράδικα στην πιστοποίηση, να κάνουμε και εμείς κάτι παρόμοιο σε άλλη κατηγορία όμως γιατί είναι γεγονός ότι η ομαδικότητα σε όλους τους τομείς αποδίδει.
Αυτή η κίνηση είναι καλό να αποτελέσει αντικείμενο ευρύτερου προβληματισμού και στο γενικότερο εμπόριο, γιατί όλα αυτά πρέπει να συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής.
Όπως λέει κι ο λαός το αγώι ξυπνά τον αγωγιάτη, όμως εμείς ακόμα το αγώι το στερούμαστε!».
Φυσικά, η μία ιδέα φέρνει την άλλη και στη γειτονική πόλη το προχώρησαν το... θέμα καθιερώνοντας μάλιστα και ενιαίο βιολογικό τσίπουρο!
Ευωδιαστή μυρωδιά, πλούσια γεύση και μια παραδοσιακή, τοπική συνταγή, είναι τα χαρακτηριστικά του εμφιαλωμένου τσίπουρου με την ονομασία TUVOLU που έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό πριν περίπου έναν μήνα μέσα από τα πιστοποιημένα τσιπουράδικα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.
Έχοντας ως βασικά συστατικά το πηλιορείτικο μήλο, αλλά και οκτώ βότανα, το TUVOLU φιλοδοξεί να κατακτήσει τις "καρδιές" των επισκεπτών της περιοχής και να αναδείξει, με τον δικό του τρόπο, τη γαστρονομική "ταυτότητα" του νομού Μαγνησίας.
Αφού, λοιπόν, έβρασε στα καζάνια και πέρασε από τη "μυσταγωγική" διαδικασία παρασκευής του, το τσίπουρο προσκαλεί τους πολίτες να το δοκιμάσουν με τη συνοδεία -όπως ορίζει το "πρωτόκολλο" των τσιπουράδικων - εκλεκτών μεζέδων.
Το προϊόν καλύπτει όλα τα γούστα των φίλων του τσίπουρου, αφού διατίθεται σε δύο "μορφές"- με γλυκάνισο και χωρίς.
Ιδέες λοιπόν και παραδείγματα και για όλους τους επιχειρηματίες συμπολίτες μας καθώς στους δύσκολους καιρούς της κρίσης η εξυπνάδα κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass