Θετικοί οι 30 στα 370 τεστ της Καρδίτσας

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το «DRIVE THROUGH TESTINGS»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2020 15:02

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Πραγματοποιήθηκε χθες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μμ, στο χώρο της ετήσιας Εμποροπανήγυρης (Καρδιτσομάγουλα), η διαδικασία δωρεάν μαζικού δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID 19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive through

testing».
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε 374 Καρδιτσιώτες που έκαναν αυτοβούλως το τέστ είχαμε 30 θετικά κρούσματα στο νέο κορωνοϊό, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 8% που θεωρείται σχετικά υψηλό από τους ειδικούς.
Πρόκειται για 13 γυναίκες και 17 άνδρες με μ.ο ηλικίας τα 50 έτη, που ειδοποιήθηκαν όπως προβλέπονταν, με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό τους, να επαναλάβουν την εξέταση για επιβεβαίωση αυτή η φορά μέσω μοριακού ελέγχου (RT-PCR).
Ειδικότερα σε ότι αφορά την διαδικασία των γρήγορων τέστ για τον κορωνοϊό, παρά τη βροχόπτωση πολλοί Καρδιτσιώτες έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα προσερχόμενοι με το ιδιωτικό τους όχημα στα τέσσερα σημεία λήψης δειγμάτων που δημιούργησαν τα κλιμάκια γιατρών και ειδικών δειγματοληπτών, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας των ίδιων και της δημόσιας υγείας που προβλέπονται.
Η χρονική διάρκεια έκδοσης του κάθε αποτελέσματος κυμαίνονταν περίπου στα 15 λεπτά. Υπήρχε υπομονή από τον κόσμο και δεν σημειώθηκε κάποια δυσλειτουργία στην διαδικασία.
Σκοπός των συνδιοργανωτών Περιφέρειας Θεσσαλίας, ΕΟΔΥ, Δήμου Καρδίτσας είναι να επαναλαμβάνονται τα Rapid Tests τουλάχιστον κάθε εβδομάδα προκειμένου σε εύλογο χρόνο να διαμορφωθεί μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι τον χώρο δειγματοληψίας επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και η περιφερειακή σύμβουλος πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Καρδίτσας κα Λία Ρογκανάκη, ενώ από το πρωί στα σημεία των τεστ βρίσκονταν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πρόνοιας κ. Νίκος Καραγιάννης και ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass