Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Δημοτική Αρχή δεν φροντίζει για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΚΙΛΕΛΕΡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 17:03

«Στον προϋπολογισμό του 2021, που κατέθεσε η πλειοψηφία του δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχουν σχέδια που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, όπως ομολόγησε μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος κατά

τη συνεδρίαση» δηλώνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Κιλελέρ, κ. Βασίλης Σταμουλάκης.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τον καταψήφισε, όπως αναφέρει και σημειώνει πως «με την πλειοψηφία στον Δήμο Κιλελέρ συμπαρατάσσονται και οι άλλοι δύο συνδυασμοί και συμφωνούν από κοινού στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συμφωνούν σε τέτοιον βαθμό που αν κάποιος παρακολουθήσει μια συνεδρίαση δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις.
Και αυτό στο όνομα της ενότητας, όπως επικαλούνται για δημόσια εμφάνιση. Λειτουργούν έτσι για να στηρίζουν ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που τους ενίσχυσαν.
Η Δημοτική Αρχή Κιλελέρ και όσοι συμπορεύονται μαζί της αποδέχονται όλες τις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης, συμφωνούν στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Δήμων, που έχουν διαμορφώσει και εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις
Το οργανόγραμμα για τη λειτουργία του Δήμου Κιλελέρ φανερώνει την υποχρηματοδότηση, τα κενά και τις ελλείψεις σε υποδομές σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, για τα οποία η Δημοτική Αρχή δεν θέλει και δεν μπορεί να διεκδικήσει.
Προμετωπίδα έχει τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται ευρύτερα, αλλά και στην περιοχή του Κιλελέρ, και όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Είναι και αυτός, λοιπόν, ένας προϋπολογισμός εναρμονισμένος με τον κρατικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της ΝΔ, είναι εναρμονισμένος στις επιδιώξεις της.
Στόχος τους με κάθε τρόπο η θωράκιση του κεφαλαίου και της εξουσίας του. Εμείς αυτήν τη γραμμή την αντιπαλεύουμε.
Ενδεικτικό είναι πως ακόμη περιμένουμε να συζητηθούν οι προτάσεις μας για την κατάσταση στην υγεία και την έξαρση της πανδημίας, για την επέκταση σε όλα τα χωριά του Δήμου του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για τον ουσιαστικό έλεγχο και τη φροντίδα των αδέσποτων, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού και της νεολαίας του Κιλελέρ.
Αντίστοιχα περιμένουμε και τη συζήτηση για το ψήφισμα καταδίκης του ναζισμού – φασισμού, που όσο καθυστερεί αφήνει χώρο στον ακροδεξιό - ρατσιστικό λόγο και πρακτική στη δημόσια ζωή.
Συνοψίζοντας... Γιατί άραγε οι δικές μας προτάσεις «ξεχνιούνται»;
Η Κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να περνάει αντιλαϊκούς νόμους, φέρνει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την επιβολή 10ωρης δουλειάς και για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Την ίδια ώρα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει τραγική. Το δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως θα μας βρει απέναντί της, καθώς και όποιος στηρίζει αυτήν την πολιτική. Απαιτούμε να συζητηθούν άμεσα τα θέματα που έχει προτείνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν θέση. Είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε εξέλιξη, για την προστασία της υγείας, της ζωής του λαού και της νεολαίας του Δήμου».

Σχετικά Άρθρα