«Προσπαθούμε για τα παιδιά του Δήμου»

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 17:15

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης αναφέρει:


«H 20ή Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Την ημέρα αυτήν υιοθετήθηκε το 1989 η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Η Σύμβαση κατοχυρώνει στο παιδί δικαιώματα και υποχρεώνει κάθε Κράτος που συμμετέχει σε αυτή να τα σέβεται, να τα προωθεί και να τα προασπίζεται.
Η συμπλήρωση 25 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης δίνει την ευκαιρία σε όλους να σταθούμε μπροστά στις ευθύνες μας για όσα πρέπει να γίνουν ώστε να χτίσουμε μια κοινωνία με κέντρο το παιδί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή/ και εκμετάλλευσης. Ποσοστό τρομακτικό αν λάβουμε υπόψη ότι η Σύμβαση καλύπτει πλήρως τα δικαιώματα του παιδιού στην προστασία, απαγορεύοντας σαφώς και κατηγορηματικά, κάθε μορφής εκμετάλλευση και κακοποίηση του παιδιού.
Στην Ελλάδα της κρίσης αυξάνεται διαρκώς η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών, που το 2011 απειλούσαν, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF του 2013, 597.000 παιδιά, δηλαδή το 30,4% του συνόλου τους.
Για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, υγιούς και απαλλαγμένου από κάθε μορφής βία περιβάλλοντος για το παιδί, είναι αναγκαία η κινητοποίηση της κοινωνίας, η αλληλεγγύη και η δημιουργία συνθηκών κατάλληλων για να ακούγεται η άποψη των παιδιών.
Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να απολαμβάνουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και δραστηριότητες που θα τους προσφέρουν τις ευκαιρίες να αναπτύσσουν ελεύθερα την προσωπικότητά τους και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.
Με τις κοινωνικές υπηρεσίες μας προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να προασπίζουμε την ψυχική και σωματική τους υγεία. Οφείλουμε όλοι μας -φορείς και πολίτες- και ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να ονειρεύονται και να δημιουργούν.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι, έχουμε πολύ ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Ας είναι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) επέτειος σημείο εκκίνησης μιας νέας πιο δυναμικής προσπάθειας προς την κατεύθυνση αυτή, γι’ αυτόν τον λόγο οποιοδήποτε περιστατικό πέσει στην αντίληψη σας για το τόσο ευαίσθητο θέμα μη μείνετε αδιάφοροι επικοινωνήστε με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass