Ξεκινά η κατασκευή του νέου Δημοτικού Μακρυχωρίου

Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 17:10

Ένα σημαντικό έργο που αφορά την εκπαίδευση στον Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα, το Μακρυχώρι, σύντομα θα γίνει πράξη.


Πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της ποιότητας των αναγκών διδασκομένων και διδασκόντων, μέσω της δημιουργίας ασφαλούς και κατάλληλου σχολικού κτιρίου. Αφορά την προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου και περιλαμβάνει:
- Κατασκευή νέου διώροφου σχολικού κτιρίου, με χρήσεις χώρων ανά όροφο:
-Το υπόγειο περιλαμβάνει δύο βιβλιοθήκες, αποθήκη υλικών καθαρισμού, αποθήκη σχολικών βιβλίων και αρχείο, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο ελκυστήρα.
-Το ισόγειο περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διδασκόντων, γραφείο γραμματείας, γραφείο διευθυντή, WC αγοριών - κοριτσιών - ΑμεΑ και WC διδασκόντων.
- Ο πρώτος, υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο με τρεις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής και χώρο WC.
- Στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια θα γίνουν αλλαγές χρήσης των χώρων. Θα δημιουργηθούν χώροι κυλικείου, εστιατορίου, βιβλιοθήκης, αίθουσας φυσικής και χημείας και ιατρείο.
Η κατασκευή του νέου κτιρίου για τη στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου είναι γεγονός, καθώς υπεγράφη από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο. Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 1.040. 384 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΥΠ. ΕΣ – Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Σε δήλωσή του στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με την κατασκευή του νέου κτιρίου δείχνουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Επιτέλους υλοποιείται ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει προβλήματα και ανάγκες των μαθητών και δασκάλων Μακρυχωρίου. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επετεύχθη χάρη στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη δημοτική αρχή Τεμπών και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ο οποίος ενέκρινε και χρηματοδότησε τη σύνταξη της μελέτης του έργου και φυσικά, μεταξύ των παρατάξεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου μας».
Στην υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο κ. Γ. Μανώλη, παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Νίκος Μητσογιάννης, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργία Τσιτσιουβά και οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιβλέποντες του έργου κ. Γεωργία Χαδουλού και κ. Σταύρος Γκούμας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass