Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώσεις σε γεωτρήσεις και δίκτυα άρδευσης

Με τοποθέτηση νέων Inverter στην Π.Ε. Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 15:29

ΤΡΙΚΑΛΑ
Τη σύμβαση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση Inverter για τον εκσυγχρονισμό γεωτρήσεων», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο αφορά στην προμήθεια συστημάτων Inverter για τη βελτίωση της

λειτουργίας των γεωτρήσεων αλλά και των αρδευτικών δικτύων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
«Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες προχωράμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για τη βελτίωση της λειτουργίας των υφισταμένων αρδευτικών αντλιοστασίων, που υποστηρίζουν αρδευτικά δίκτυα στην πεδινή περιοχή των Τρικάλων και εποπτεύονται από τους αντίστοιχους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι έργο χρήσιμο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς οδηγεί στην μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και σε εξοικονόμηση νερού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Τι προβλέπει το έργο
Με το παρόν έργο προβλέπεται να εγκατασταθούν συστήματα ρυθμιστών στροφών ηλεκτροκινητήρα (Inverter) και να εκσυγχρονιστούν οι ηλεκτρικοί πίνακες τροφοδοσίας αυτών. Με τους ρυθμιστές στροφών και με τη λειτουργία ενός ποτενσιόμετρου δυνατότητας PID ελέγχου θα γίνεται διατήρηση της επιθυμητής πίεσης με συνέπεια τη λειτουργία του κινητήρα στις επιθυμητές στροφές με στόχο τη λιγότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος και την εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στα ακόλουθα αντλιοστάσια ή και σε άλλες θέσεις που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την κατασκευή του έργου:
1. Τοπική Κοινότητα Γόμφων Τ-17 (Inverter κινητήρα 125Hp)
2. Τοπική Κοινότητα Γόμφων BN-152 (Inverter 150Hp)
3. Τοπική Κοινότητα Διαλεχτού Τ-82 (Inverter κινητήρα 220Hp)
4. Τοπική Κοινότητα Κλοκωτού BN-28 (Inverter κινητήρα 100Hp) ή ΤBN-5 (Inverter κινητήρα 220Hp)
5. Τοπική Κοινότητα Ελευθεροχωρίου ΕΛ-4 (Inverter κινητήρα 150Hp) ή BN-148 (Inverter κινητήρα 100Hp)
6. Τοπική Κοινότητα Φήκης Τ-80 (Inverter κινητήρα 125Hp)
7. Τοπική Κοινότητα Φήκης Τ-76 (Inverter κινητήρα 220Hp)
8. Τοπική Κοινότητα Φήκης ΤΒ-68 (Ηλ. πίνακας κινητήρα 125Hp).