Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Κατάστημα Γιαννωτών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2020 17:50

Σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Καταστήματος Γιαννωτών, θα προχωρήσει ο Δήμος Ελασσόνας μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ», το οποίο θα «τρέξει» κατά την περίοδο

2020-2026, με φορέα Διαχείρισης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 70.000 ευρώ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με παρεμβάσεις που συνδέονται με την τυπική χρήση του εκάστοτε κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κλπ.
Το Δημοτικό Κατάστημα Γιαννωτών, συνολικού εμβαδού 75 τ.μ., αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα ( ισόγειο-υπόγειο) και διαθέτει 3 γραφεία. Είναι ο μόνος χώρος που υπάρχει στην κοινότητα για να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και ως αγροτικό ιατρείο.
Η υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου εμφανίζει φθορές στα εξωτερικά δομικά στοιχεία λόγω υγρασίας αλλά και παλαιότητας κατασκευής. Οι ανάγκες θέρμανσης δεν καλύπτονται επαρκώς, καθώς δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση παρά μόνο 2 τοπικές κλιματιστικές μονάδες.
Με τις παρεμβάσεις υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μείωση του ενεργειακού κόστους, με εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15-20% και συνολικό όφελος στο κόστος λειτουργίας περί τα 2.930 € τον χρόνο.
Επιπλέον θα υπάρξει αυτόματη περικοπή φορτίων που επιβαρύνουν το ενεργειακό κόστος, με εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα ξεπεράσει το 98% και μείωση εκπομπών CO2 το οποίο θα φτάσει στο ποσοστό του 99%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass