Ηχοπετάσματα και περιφράξεις στις γραμμές ΟΣΕ εντός Λάρισας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 17:02

Πρόταση για την κατασκευή ηχοπετασμάτων και περιφράξεων κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου που διατρέχει τον αστικό ιστό της Λάρισας, από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεζούρλου έως την περιοχή μετά τη Γέφυρα του Πηνειού, θα υποβάλει ο ΟΣΕ,

στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αυτό αναφέρει ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας και επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκου Βελόπουλου.
Όπως συμπληρώνει στην απάντησή του ο κ. Καραμανλής «το έργο εξασφαλίζει τόσο την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σιδηροδρόμου εντός του οικιστικού ιστού όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος από πλευράς θορύβου, λόγω της λειτουργίας του σιδηροδρόμου.
Η ΟΣΕ ΑΕ, εφόσον η Περιφέρεια Θεσσαλίας δύναται να χρηματοδοτήσει το έργο, είναι σε θέση να μελετήσει και να κατασκευάσει έργο ηχοπετασμάτων στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, στις θέσεις που θα προκύψουν από σχετική μελέτη θορύβου», καταλήγει στην απάντησή του ο υπ. Υποδομών.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο κ. Βελόπουλος στην ερώτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο ΟΣΕ προτίθεται να κατασκευάσει ηχοπετασμάτα σε τμήματα των γραμμών του σιδηροδρομικού ΠΑΘΕ, που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας, στα οποία σήμερα δεν υπάρχει περίφραξη. Σύμφωνα με τα ως άνω δημοσιεύματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει καταθέσει γραπτό αίτημα προς τον ΟΣΕ, όπου σημειώνει πως τα ηχοπετάσματα, μπορούν να λειτουργήσουν με διττό τρόπο και να υποκαταστήσουν την έλλειψη περίφραξης σε πολλά τμήματα εντός του κατοικημένου ιστού της πόλης ή τη μη συντηρημένη επαρκώς (λόγω συχνών βανδαλισμών) περίφραξη, που, όπως είναι γνωστό, έχει οδηγήσει πολλές φορές σε δυστυχήματα, όπου εμπλέκονται παιδιά, αφού οι γραμμές δεν φυλάσσονται επαρκώς.
Κάτοικοι της Λάρισας μας μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους, ως προς την ημιτελή προσπάθεια του ΟΣΕ να λύσει το πρόβλημα της ασφαλούς διέλευσης των τρένων από την πόλη τους. Όπως τονίζουν, μεγάλη κατοικήσιμη περιοχή της Λάρισας διασχίζεται από τη σιδηροδρομική γραμμή, που συνδέει τη Λάρισα με τον Βόλο. Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή, παρουσιάζει τα ίδια ακριβώς προβλήματα ασφάλειας και ηχορύπανσης, όπως ο σιδηροδρομικός ΠΑΘΕ, καθώς, καθημερινά, από τις διαβάσεις της διέρχονται οδηγοί διαφόρων οχημάτων, πεζοί και μικρά παιδιά, που φοιτούν σε σχολεία που βρίσκονται παραπλήσια της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής. Ζητούν οι ως άνω κάτοικοι, στα πλαίσια χρηματοδότησης από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, μέσω και του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, να διεξαχθούν τα αναγκαία έργα υποδομών στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας - Βόλου, προκειμένου για την ασφαλή διέλευση των τρένων από την πόλη της Λάρισας, ώστε να λυθούν οριστικά, τόσο το πρόβλημα της ηχορύπανσης, όσο και αυτό της ασφαλούς διέλευσης των τρένων από τις κατοικήσιμες περιοχές της Λάρισας, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος διάσχισης των γραμμών του τρένου από ακατάλληλα σημεία εκ μέρους των κατοίκων της πόλης.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην κατασκευή ηχοπετασμάτων στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Λάρισα με τον Βόλο, ώστε να λυθούν οριστικά, τόσο το πρόβλημα της ηχορύπανσης, όσο και αυτό της επικινδυνότητας, λόγω διάσχισης των γραμμών του τρένου σε ακατάλληλα σημεία από μέρους των κατοίκων της πόλης, εντός του αστικού ιστού;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass