Ανακατασκευάζεται και εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό Κυνοκομείο

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» *ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΟ ΖΩΩΝ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 21:02

Με στόχο να αναβαθμιστεί το έργο που προσφέρει το Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται στην πόλη, ο Δήμος Λαρισαίων δρομολογεί την ανακατασκευή των

χώρων του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του.
Ειδικότερα μετά από πρόταση του Δήμου, εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, δύο υποέργα που αφορούν, το ένα σε παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κυνοκομείου Λάρισας, και το άλλο στην προμήθεια εξοπλισμού, που θα στηρίξει τις δράσεις του.
Η προμήθεια του εξοπλισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων απόχες, γάντια, κλουβιά κ.ά. για την περισυλλογή των αδέσποτων, είδη χειρουργείου -εργαλεία και μηχανήματα, καθώς και ηλεκτρικά είδη όπως ψυγείο για συντήρηση των φαρμάκων.
Το υποέργο που αφορά σε συντήρηση- επέκταση του Δημοτικού Κυνοκομείου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη, είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, η οποία θα έπρεπε να είχε προχωρήσει, αλλά καθυστερεί λόγω της πολυήμερης απεργίας των μηχανικών, στο πλαίσιο της οποίας απέχουν από τα καθήκοντά τους σε δημοπρασίες έργων του Δημοσίου.
Αναλυτικότερα το έργο -που είναι προϋπολογισμού 319.156 ευρώ- περιλαμβάνει επισκευές και συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπως εργασίες μόνωσης, αλλαγή πλεγμάτων των κλουβιών, ελαιοχρωματισμούς κ.ά., καθώς και τη δημιουργία ενός νοσηλευτηρίου για τα σκυλιά.
Παράλληλα, ο Δήμος σχεδιάζει να προμηθευτεί και ένα όχημα τύπου «βαν», για τη συλλογή των αδέσποτων σκυλιών.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το Κυνοκομείο, έχει 100% πληρότητα σε σκυλιά (φιλοξενούνται 60), στους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας τους.
Η πενταμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη λειτουργία του, προχωρά σε διαδικασίες που θα αναπτύξουν καλύτερα τον τομέα της υιοθεσίας ζώων στο Κυνοκομείο.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass