Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα

ΧΘΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 21:10

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, πραγματοποίησε χθες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στους δρόμους της πόλης.


Με σύνθημα «όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίζονται με την ίδια ένταση οι αγώνες» οι συμμετέχοντες, με ντουντούκες και κόρνες, στόχευσαν να κάνουν γνωστά στους πολίτες τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης, τον οποίο χαρακτήρισε «δηλητήριο για τη ζωή των εργαζομένων», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας.
Αναλυτικότερα για τον προϋπολογισμό καταγγέλλουν, ότι: «Η κυβέρνηση μειώνει κατά 600 εκατ. τις δαπάνες για την Υγεία, συνεχίζοντας την πολιτική που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα για να ενισχυθούν οι μεγάλοι ιδιώτες, αυξάνοντας τις τιμές στα τεστ των ιδιωτικών εργαστηρίων, δηλώνοντας κυνικά ότι ακόμη και τα πιο αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού εξαρτώνται από το «εύλογο κέρδος» τους.
Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων, που δουλεύουν 4 χρόνια τώρα μέσα στα νοσοκομεία και στις δομές Υγείας.
Συγχρόνως με τα παραπάνω, τα νούμερα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι έχει ακόμη να περάσει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Φόροι Κατανάλωσης κ.λπ.) που τους πληρώνουν οι εργαζόμενοι αυξάνονται κατά 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ συγχρόνως υπάρχει μείωση στα κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας κατά 234.000.000 ευρώ το οποίο πρακτικά σημαίνει πως:
Θα υπάρχει νέα μείωση συντάξεων. Μειώνεται η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει ακόμα λιγότερες παροχές στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Μειώνονται κατά 38% τα επιδόματα ανεργίας αφήνοντας απροστάτευτη τη μεγάλη στρατιά των ανέργων που δημιούργησε η κρίση. Την ίδια στιγμή 730.000 μακροχρόνια άνεργοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ενίσχυση.
Το μοναδικό κονδύλι του ΟΑΕΔ που αυξάνεται, είναι αυτό των προγραμμάτων «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», τα οποία κατευθύνονται για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, από τα 453 εκατ. φέτος στα 500 εκατ. ευρώ το 2021, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ κι ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 17,9%.
Αυτό που ετοιμάζουν στην πραγματικότητα είναι να φτάσουν το επίδομα ανεργίας στα 200 ευρώ όσο είναι και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Η μηχανοκίνητη συμβολική πορεία, ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και διάνυσε μια μεγάλη διαδρομή μέσα από διάφορες συνοικίες της Λάρισας, όπως Νεράιδα, Νεάπολη, Νέα Πολιτεία, Αβέρωφ, Χαραυγή, για να επιστρέψει στο κέντρο της πόλης και να καταλήξει στην αφετηρία της».
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass