Κόντρα για τη μονάδα βιοαερίου σε δημοτική έκταση

«ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΛΑΕΤΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ - «Ο,ΤΙ ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΣΑΜΕ» ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2020 19:07

«Οι δημοτικές εκτάσεις δεν είναι βιλαέτια κανενός» τονίζει ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η απόφαση εκμίσθωσης 20 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης στην κτηματική περιφέρεια Μεσοχωρίου για την

εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου.
Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Ελασσόνας «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη μετά από τοποθετήσεις των αρχηγών των παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και της αντιπολίτευσης και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μεσοχωρίου. Υπέρ της εκμίσθωσης της δημοτικής έκτασης για την εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου ψήφισαν 20 δημοτικοί σύμβουλοι. Κατά της εκμίσθωσης ψήφισαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Από τους 20 δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν την πρόταση οι 13 ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου, οι 5 στην παράταξη του κ. Δημ. Καρανίκα και οι 2 στην παράταξη του κ. Ν. Ευαγγέλου».
Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Γάτσας σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής: «Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες μία συντονισμένη προσπάθεια από ορισμένους τοπικούς παράγοντες να συκοφαντήσουν τη δημοτική αρχή, διαδίδοντας ψεύδη και ανακρίβειες. Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά εξάντλησα κάθε περιθώριο συνεννόησης με όλους τους τοπικούς παράγοντες, τους οποίους δέχτηκα κατ' επανάληψη στο γραφείο μου, προσπάθησα να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και να διακρίνω τις προθέσεις καθενός από αυτούς.
Στη συνέχεια μετέβην επί τόπου στον χώρο του σφαγείου και σε οργανωμένη συνάντηση των κατοίκων, για να διαπιστώσω το μέγεθος του προβλήματος εκατέρωθεν. Δυστυχώς, μετά από μήνες διαβουλεύσεων, διαπιστώνω ότι επικρατεί ακόμη μία ιδιοκτησιακή αντίληψη ορισμένων για τις δημοτικές εκτάσεις, εμφανίζοντας τον εαυτό τους ως διαχειριστές της δημοτικής περιουσίας. Δεν θέλω να δυσαρεστήσω κανέναν από αυτούς που φαντάζονται ότι έχουν εξουσία που δεν τους έχει απονείμει ο νόμος, αλλά τους ζητώ να σταματήσουν άμεσα να διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες για τη δημοτική αρχή, η οποία μπορεί να εξαντλεί τα όρια της ανοχής της, ωστόσο δεν θα παραμείνει εσαεί όμηρος της επικοινωνιακής ζούγκλας των κοινωνικών δικτύων.
Δεν θα επιτρέψουμε τις ψευδείς ειδήσεις, τα γνωστά fake news, να επικρατήσουν στη μικρή μας κοινωνία. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όλοι γνωριζόμαστε καλά και δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε καθημερινά το ήθος και την αξία μας. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, η αλήθεια θα λάμψει.
Για ακόμη μια φορά, πρέπει να τονίσω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το μόνο αρμόδιο να παίρνει αποφάσεις για την εκμίσθωση δημοτικής περιουσίας και είναι το μόνο που μπορεί να εκτιμήσει το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών συνολικά. Η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους να παρουσιάσουν την απόφαση αυτή ως παράνομη ή αυθαίρετη, εξυπηρετεί μόνο τους ίδιους και τον κύκλο συμφερόντων τους. Δρουν σε βάρος του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, θεωρώντας εντελώς ακατανόητα ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του δήμου καλύτερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμος δεν είναι βιλαέτι κανενός, οι δημοτικές εκτάσεις δεν είναι βιλαέτια κανενός. Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τον νόμο και ο καθένας μας λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων του και με βάση τη συνείδησή μας. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι θα κληθούμε να δώσουμε λόγο για τις επιλογές μας. Προσωπικά είμαι υπόλογος απέναντι στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και όχι σε έναν περιορισμένο κύκλο συμφερόντων. Η στήριξη που λαμβάνω από τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, μου δίνει κουράγιο και δύναμη σε αυτή την ανοίκεια επίθεση προς εξυπηρέτηση προσωπικών και συντεχνιακών συμφερόντων».
«ΘΕΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ»
Η Κοινότητα Μεσοχωρίου και η Επιτροπή Αγώνα Μεσοχωρίου, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της απαντώντας στην ανακοίνωση του Δημάρχου σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Μήπως κ. Δήμαρχε μπερδεύεστε και θεωρείτε εσείς τον Δήμο Ελασσόνας βιλαέτι σας; Γιατί η συμπεριφορά σας αλλά και ο τρόπος που χειριστήκατε το θέμα για εκμίσθωση 25 στρεμμάτων σε κοινοτική έκταση στα διοικητικά όρια της Κοινότητας Μεσοχωρίου σε επιχειρηματία αυτό δείχνει.
Είναι ο τόπος μας, αυτός που ζουν οικογένειες και δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κτηνοτροφίας και όχι βιλαέτι μας, όπως πολύ προσβλητικά αφήσατε να εννοηθεί. Εμείς δώσαμε σε επιχειρηματία 30 στρέμματα για να γίνει το Σφαγείο της ΒΑΚΡΕΛ το κακό είναι πως μετά απ' αυτό ουκ ολίγες φορές ζητούσαν και ξαναζητούσαν, τους άνοιξε η όρεξη φαίνεται.
Μετά την πώληση αυτών των 30 στρεμμάτων αποφασίστηκε ομόφωνα μέσα από λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων πως δεν θα γίνει καμία παραχώρηση ξανά ούτε μέτρο. Ό,τι δώσαμε δώσαμε κύριε Γάτσα.
Όσο για τα περί αλήθειας και ψεμάτων και πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και θα λάμψει η αλήθεια, να μη τα λέτε αυτά γιατί δεν σας ταιριάζει ο ρόλος από θύτης να το παίζετε τάχα θύμα, αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε εις βάρος μας με πολύ άνεση σας τους επιστρέφουμε.
Κι όταν ξεσκεπαστεί και λάμψει η αλήθεια να είσαστε σίγουρος πως δεν θα αισθάνεστε το ίδιο όμορφα. Δυστυχώς γράψατε στα παλιά των υποδημάτων σας την ομόφωνα αρνητική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και κάνατε πράξη τη δική σας επιθυμία, η οποία προσβάλλει τον Θεσμό και την τοπική κοινωνία και όλα αυτά τα κάνετε τώρα γιατί λειτουργείτε εκ του ασφαλούς εκλεγμένος πλέον γιατί κάποιοι έκαναν αγώνα και μάτωσαν για σας μη ξέροντας πως θα ’ρθει η στιγμή που με τις πράξεις σας θα τους δείχνατε ένα άλλο πρόσωπο!
Δυστυχώς μας θέλατε μόνο για την ψήφο μας, την κλέψατε, την υφαρπάξατε, κρίμα! Το Μεσοχώρι σας στήριξε και σας είχε πρώτο στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, πίστεψε σε σας και στους ανθρώπους σας και εσείς ξεπληρώσατε αυτή τη στήριξη με αυτή σας την πράξη.
Δεν ήσασταν εσείς που μιλούσατε για δυνατά Κοινοτικά συμβούλια; Δεν ήσασταν εσείς που λέγατε πως τον πρώτο λόγο στα χωριά και στις τοπικές κοινωνίες θα τον έχουν οι ίδιοι οι κάτοικοι; Τι έγινε κ. Δήμαρχε, τα ξεχάσατε όλα;
Εσείς είσαστε αυτοί που πουλάτε, που εκμισθώνετε, που ισοπεδώνετε σκοτώνοντας κοινωνίες και όχι γιατί το πιστεύετε αλλά γιατί όντως κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα και σεις δυστυχώς τα εξυπηρετείτε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass