Στην κυκλοφορία από χθες τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων - Aρτας

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2020 16:02

ΤΡΙΚΑΛΑ
Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων - Άρτας, και συγκεκριμένα η παράκαμψη Πύλης -Παλαιομονάστηρου, συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η παράδοση του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για κύρια οδική αρτηρία αυτοκινητοδρόμου κλειστού τύπου, μήκους 4,50 χλμ περίπου, δύο λωρίδων κίνησης ανά κατεύθυνση διαχωρισμένων με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου “New Jersey”.

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει επιπλέον παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 1,20 χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικό δίκτυο μήκους 4,25 χλμ και δύο ισόπεδους κόμβους, έναν κυκλικό στην είσοδο της Πύλης και έναν σηματοδοτούμενο, στη νέα γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού προς Αγ. Βησσαρίωνα. «Είναι ένα έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις, μειώνει τη χρονοαπόσταση και έχει αλλάξει την εικόνα στην περιοχή με τις αναπλάσεις εντός του αστικού ιστού της Πύλης», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός. Για να συνεχίσει: «Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συστηματική και αποτελεσματική δουλειά τους. Με το έργο αυτό, σε συνέχεια του δρόμου Παλαιομονάστηρο-Λυγαριά ολοκληρώνουμε κατά τα 2/3 τον δρόμο Τρίκαλα-Πύλη. Δίνουμε την δυνατότητα στους πεζούς να κινούνται με ασφάλεια, με ιδιαίτερο σεβασμό και ενδιαφέρον για τα άτομα με αναπηρίες, κατασκευάσαμε ποδηλατόδρομο και παράλληλα με περίφραξη προφυλάσσουμε και τα ζώα, γιατί στην περιοχή υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις» .«Ολοκληρώσαμε και παραδίδουμε στην κυκλοφορία ένα μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού 16,8 εκατομμυρίων ευρώ, από τη Λυγαριά έως την Πύλη με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο 4,5 χιλιομέτρων και με παράπλευρες οδούς 5,5 χιλιομέτρων» δήλωσε επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα, στον κυκλικό κόμβο έχει τοποθετηθεί γλυπτό με τίτλο «Πέρασμα». Μορφές Βυζαντινές ξεπροβάλλουν απ’ τη θυρίδα για ένα …..πέρασμα στην Πύλη της Ιστορίας. Το γλυπτό είναι του εικαστικού Αντώνη Καρακωνσταντάκη. Απομένει το τρίτο τμήμα, για το οποίο εκδικάζονται οι ενστάσεις των εργοληπτικών εταιριών στο ΣτΕ. Το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 66,8 εκατομμυρίων ευρώ.

(Της ανταποκρίτριάς μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass