Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων

Στην τελική ευθεία οι εργασίες με χρήματα από Δήμο και Πράσινο Ταμείο

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 17:03

(ΤΡΙΚΑΛΑ) Της ανταποκρίτριάς μας
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ένα πλήθος εργασιών και προσπαθειών για να ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο έργο που αναδεικνύει τον πολιτισμό των Τρικάλων.

Ο λόγος για το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης το οποίο αναπαλαιώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων με 535.000€ από το Πράσινο Ταμείο και χρήματα του Δήμου. Οι εργασίες (από την ανάδοχο εταιρεία «Α. Λίτου - Γ. Γκέκας») , σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αναβιώνουν το διατηρητέο αυτό κτίριο, ένα χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικού κτιρίου του βορειοελλαδικού χώρου. Οι εργασίες συνεχίζονται στο εξωτερικό, καθώς περιλαμβάνουν συντήρηση και διάσωση της στέγης, τη λιθοδομή και την αφαίρεση υγρασίας, τα παράθυρα, τους εξώστες, τα κιγκλιδώματα, τα εσωτερικά ζητήματα στατικότητας κ.α. Παράλληλα, γίνονται εργασίες για χώρους υγιεινής, εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού και κλιματισμού, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Ακολουθούν κατασκευές για παραδοσιακό ταβάνι με ξύλινο σκελετό, η διάσωση των παλαιότερων ζωγραφικών διάκοσμων, οι ελαιοχρωματισμοί και οποιαδήποτε άλλη εργασία έχει προβλεφθεί από τη μελέτη για την ανάδειξη του μουσείου.
Απομένει και η ολοκλήρωση των εργασιών, για ένα κτίριο – κόσμημα για τον πολιτισμό των Τρικάλων και τη λαογραφική του πτυχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass