Eργα προσβασιμότητας από την Περιφέρεια

ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2020 18:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ξεκινούν εργασίες για την αποκατάσταση της βατότητας σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Καρδίτσας.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγορατσός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου  «Αποκατάσταση βατότητας στο Οδικό τμήμα από διασταύρωση Επ.6 προς Παλαιοζογλόπι, Γιαννουσέικα και προς Κούτσουρο και από Επ. Οδό 1 προς Δαφνοσπηλιά και Μολόχα καθώς και στο πεδινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας λόγω καταστροφών από το καιρικό φαινόμενο Ιανός». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 780.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αποκατάσταση ζημιών που προήλθαν από τις καταστροφές της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 από το καιρικό φαινόμενο «Ιανός».
Συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες στο Οδικό τμήμα από διασταύρωση της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Ραχούλας – Αμάραντου προς Παλαιοζογλόπι, Γιαννουσέικα και προς Κούτσουρο και από την Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας – Κέδρος προς Δαφνοσπηλιά και Μολόχα καθώς και στο πεδινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Καρδίτσας, με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.
Επίσης αίρονται τα προβλήματα βατότητας που είχαν δημιουργηθεί από το καταστροφικό φαινόμενο «Ιανός» σε δύο ακόμη σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς: «Παρεμβαίνουμε σε όλα τα σημεία της αρμοδιότητάς μας, με μικρά ή μεγαλύτερα έργα, όπου διαπιστώθηκαν προβλήματα, σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποκαθιστούμε τη βατότητα στην Ε.Ο 7 και την Ε.Ο1, στo ύψος της Τ.Κ Καλλιφωνίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως καθαρισμό του ποταμού Καλέντζη σε συγκεκριμένο σημείο και αποκατάσταση των φθορών που είχε υποστεί το οδόστρωμα λόγω καθίζησης. Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους και η ταχύτητα εκτέλεσης των έργων που έχουν προγραμματιστεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass