ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η ΕΛ.ΑΣ. εγγυητής συμβολαίου κοινωνικής ειρήνης

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:02

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ζούμε, η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να δρα υπό ιδιόμορφες συνθήκες, για να προστατεύει τη δημόσια υγεία, με σεβασμό βεβαίως στα ατομικά δικαιώματα. Νομίζω ότι, μέχρι σήμερα, ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί, και μάλιστα

με κόστος, καθώς μετρούμε αστυνομικούς που νόσησαν την ώρα του καθήκοντος. Ευελπιστώ ότι με την έλευση των εμβολίων αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και ότι σύντομα αυτή η περιπέτεια θα λήξει και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε θητεύσει και στη θέση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, ευχήθηκε «καλή χρονιά με υγεία και δύναμη» στον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και «στο πρόσωπό του» ευχαρίστησε «τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας, παιδιά του λαού, που νυχθημερόν επιτελούν με ευσυνειδησία την αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες». «Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία», όπως δήλωσε, «πρέπει να είναι δεδομένος ο σεβασμός στις δυνάμεις εκείνες στις οποίες έχουμε εμπιστευθεί την επιβολή του νόμου. Η αστυνομία, ουσιαστικά, είναι ο εγγυητής ενός «συμβολαίου κοινωνικής ειρήνης». Χάρη στην επιβολή του νόμου δεν είμαστε μια κοινωνία ζούγκλας, όπου ο καθείς επιχειρεί να βρει το δίκιο του με αυτοδικία. Και σε καμία περίπτωση μεμονωμένες απαράδεκτες συμπεριφορές επίορκων αστυνομικών δεν μπορεί να επισκιάζουν το τεράστιο έργο της αστυνομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass