«Κόβουν τα φάρμακα από τους χαμηλοσυνταξιούχους»

ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2020 16:58

«Από την 1η Ιανουαρίου 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώνουν συμμετοχή για τα φάρμακά τους. Και αυτό γιατί η δωρεάν χορήγηση φαρμάκων, που είχε θεσπιστεί ως αντισταθμιστικό μέτρο όταν κόπηκε το ΕΚΑΣ το 2016, σταματά με απόφαση του υπουργού

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δείχνει για πολλοστή φορά την αναλγησία του» πληροφορεί η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά με δήλωσή της στην οποία τονίζει: «Από τη μία δεν υπάρχουν χρήματα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και από την άλλη η κυβέρνηση επιδοτεί τα ΜΜΕ με 18,5 εκατ. ευρώ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων υπέρ του εμβολιασμού. Δεν είμαστε αντίθετοι στη στήριξη των ΜΜΕ, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για αυτό πέρα από τις γνωστές λίστες. Τη στιγμή που οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, που οι γιατροί δεν επαρκούν, που ασθενείς πεθαίνουν καθημερινά, τα ΜΜΕ επιδοτούνται για τρίτη φορά.
Δεδομένου ότι τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα να παίζουν δωρεάν τα μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία πρόφαση για να δοθεί ένα πρωτοχρονιάτικο δωράκι, εξαγοράζοντας τη σιωπή και εξασφαλίζοντας ότι το λιβανιστήρι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί για όλη την πορεία του κυβερνητικού της βίου.
Λιβανιστήρι σαν κι αυτό που έγινε για τον ερχομό των 9.500 δόσεων του εμβολίου, που ήρθαν με ένα μικρό βανάκι και το οποίο ξεφόρτωσε δύο μικρά κιβώτια. Και άλλες χώρες πήραν 10.000 εμβόλια, αλλά δεν έκαναν έτσι. Εδώ, οι επικοινωνιολόγοι του κ. Μητσοτάκη θεωρούν πως είμαστε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Και δεν είναι μόνο τα εμβόλια. Στα κέντρα εμβολιασμού μιλούσαν για τις εγκαταστάσεις συντήρησης του εμβολίου και μας έδειχναν ένα οικιακό ψυγείο από τον Κωτσόβολο. Στο οποίο μάλιστα είχαν αφήσει μέσα και την αυγοθήκη.
Το έχουμε πει τόσες φορές και θα το επαναλάβουμε: Το θέμα της δημόσιας υγείας και του εμβολιασμού για τον Covid-19 είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, που δυστυχώς ξεπερνά αυτή την κυβέρνηση, την οποία το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι επικοινωνιακές φούσκες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass