Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομάδα έργου για Κτηνοτροφικό Πάρκο στη Λάρισα

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2021 16:15

Τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στη Λάρισα συζήτησαν σε συνάντησή τους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκης Βορίδης, με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ψηφιακών Πολιτικών-"Έξυπνης πόλης" Κωνσταντίνο Διαμάντο, παρουσία

του βουλευτή Λάρισας Χρήστου Κέλλα.
Σύμφωνα με όσα προγραμματίζονται, ο Δήμος Λαρισαίων θα συστήσει μία Διεπιστημονική Ομάδα Έργου που θα αναλάβει τη διερεύνηση αξιοποίησης εκτάσεων της δημοτικής περιουσίας μέσω δημιουργίας ενός Κτηνοτροφικού Πάρκου, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες του Δήμου και την ενημέρωση σε κάθε στάδιο της ίδιας της τοπικής κοινωνίας.
Όπως αναφέρθηκε, η στάση του Υπουργού ήταν θετική και συνοδεύτηκε από δύο σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία: «Άμεση νομοθετική βελτίωση του σημερινού ισχύοντος Εθνικού πλαισίου σε ό,τι κριθεί αναγκαίο είτε με νόμο είτε με Απόφαση Υπουργού έτσι ώστε να καλύπτει κάθε διαδικασία στην υλοποίηση του εγχειρήματος (π.χ. για τον επιβαλλόμενο να συσταθεί Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας ο οποίος θα πρέπει να αποκτήσει μία νομική οντότητα και θα συμπεριλαμβάνει τον ιδιοκτήτη Δήμο και Ομάδα Παραγωγών).
Ένταξη για συγχρηματοδότηση του έργου των βασικών υποδομών του Κτηνοτροφικού Πάρκου μέσα από τον Φορέα που θα συσταθεί και θα συμπεριλαμβάνει την Ομάδα Παραγωγών και τον Δήμο που έχει τη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση».
Η θετική στάση του Υπουργού προφανώς θέτει σε επιταχυνόμενη κίνηση τον Δήμο ο οποίος και με τον νέο χρόνο θα συστήσει και θα ενεργοποιήσει τη Διεπιστημονική Ομάδα Έργου με στόχο σε έξι μήνες να παραχθούν και να αποδοθούν τα παραδοτέα.
Σημειώνεται ότι σημαντική ήταν η συνεισφορά του βουλευτή Χρ. Κέλλα,
στη διαδικασία με τον Υπουργό.