Ο υπ. Υγείας ... καρατόμησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Τι αναφέρει ο ίδιος σε χθεσινοβραδυνή δήλωσή του

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 21:48

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Tου ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Ένα αναπάντεχο γεγονός δημιούργησε τόσο μεγάλο σάλο στο Νοσοκομείο Καρδίτσας που ανάγκασε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να ζητήσει και να λάβει την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Κεχαγιά!


Αιτία αποτέλεσε ένα έγγραφο που διακινήθηκε κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα του εμβολιασμού των υγειονομικών στελεχών, το οποίο - κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - τους καλούσε να το υπογράψουν δηλώνοντας έτσι ότι συναινούν στη λήψη του εμβολίου κατά του SARS-CoV 2.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη του εν λόγω εγγράφου στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων για όσους το υπέγραφαν, ότι συναινούν στον εμβολιασμό τους «παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο και μπορεί να είναι ακόμη και θανατηφόρες».
Επίσης, στο ίδιο έγγραφο ο κάθε υγειονομικός είχε και την επιλογή να δηλώσει ότι «δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».
Η παρέμβαση του Υπουργού ήταν καταλυτική, αφού το έγγραφο αποσύρθηκε άμεσα, ενώ ο κ. Κικίλιας έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας να πραγματοποιήσει άμεσα ΕΔΕ για το συμβάν και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν.
Από νωρίς χθες το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καρδίτσας πραγματοποιούσε αλλεπάλληλες συσκέψεις με το υγειονομικό προσωπικό, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Διευθυντές των Υπηρεσιών και των Μονάδων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς προέκυψε το έγγραφο και από ποιόν μοιράστηκε στον χώρο των Εξωτερικών Ιατρείων όπου εμβολιάζονταν γιατροί και νοσηλευτές.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι πραγματικά συνέβη και όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα την Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την 5η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το γεγονός δεν επηρέασε την εμβολιαστική διαδικασία, καθώς χθες έλαβαν το εμβόλιο 140 υγειονομικοί κατόπιν επιθυμίας τους λόγω της σημερινή Αργίας των Θεοφανείων, ενώ είχε προγραμματιστεί ο εμβολιασμός συνολικά 100 στελεχών.
Έτσι, σήμερα Τετάρτη 6/1/2021 προγραμματίστηκε να εμβολιαστούν 60 υγειονομικοί και αύριο Πέμπτη 7/1/2021 θα λάβουν το εμβόλιο οι υπόλοιποι 50 που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αρχικά υπολογισμένος αριθμός των 350.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΧΑΓΙΑ
Σε σχετική έγγραφη δήλωσή του χθες το βράδυ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κεχαγιάς αναφέρει:
«Σε συνέχεια της υποβληθείσας παραίτησής μου, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Υπουργού Υγείας, θα προβώ σε αναλυτικές δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα μετά την ολοκλήρωση της διενεργούμενης ΕΔΕ. Επί του παρόντος, όμως, δηλώνω κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου κατά όσων ψευδώς και με δόλο, παρότι γνωρίζουν την αλήθεια, διακινούν την πληροφορία ή δηλώνουν ότι ήμουν, είτε διακινητής είτε σε γνώση της διακίνησης του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης εντός του νοσοκομείου. Τους καλώ να ανακαλέσουν. Ενημερωτικά και μόνον θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται απρόσκοπτα και η ανταπόκριση είναι πέραν πάσης προσδοκίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass