«Μας απέκλεισαν από τις λαϊκές, όχι όμως και από τις οικονομικές υποχρεώσεις μας»

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 17:15

Ουσιαστική οικονομική στήριξη και όχι ημίμετρα, ζητούν από την κυβέρνηση οι πωλητές Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Προϊόντων του Σωματείου- Ένωσης της Λάρισας με την επωνυμία «ο Θεσσαλός», αφού, όπως σημειώνουν σε υπόμνημα διαμαρτυρίας είναι

ένας κλάδος ο οποίος παραμένει κλειστός, ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοί τους λειτουργούν και πωλούν προϊόντα σε λαϊκές αγορές. Κι ενώ συμβαίνει αυτό, ένα μεγάλο τμήμα επαγγελματιών δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
Το υπόμνημα με τα αιτήματά τους κατέθεσε αντιπροσωπεία του «Σωματείου Ένωση Μικροπωλητών Νεωτερισμών, Υποδημάτων, Ψιλικών, Χαρτικών Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας», χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με παραλήπτες τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σε αυτό αναφέρουν:
«Ο κλάδος, των πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Προϊόντων είναι ο μοναδικός κλάδος του λιανεμπορίου στην Ελλάδα (μαζί με τα εμπορικά κέντρα) που παραμένει κλειστός με απόφαση της Κυβέρνησης για περισσότερο από δύο μήνες.
Αυτή η απόφαση κατά τη γνώμη μας, είναι πέρα για πέρα άδικη από τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι λιανεμπορίου, είτε άμεσα, είτε έμμεσα καθώς και οι Λαϊκές Αγορές με προϊόντα γης και θάλασσας παραμένουνε ανοιχτές.
Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, μαγαζάτορες και λοιποί επαγγελματίες έχουνε μπει από την Κυβέρνηση, σε προγράμματα αποζημιώσεων (Επιστρεπτέα Προκαταβολή Φόρου), ενώ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται.
Εμείς οι πωλητές Βιομηχανικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, μπήκαμε στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής φόρου μόνο κατά τα 2/3 των συναδέλφων με την αιτιολογία ότι οι υπόλοιποι δεν τηρούμε τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κυβέρνηση.
Αυτό είναι άδικο, από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις μας σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, ρυθμίσεις προς διάφορα δάνεια συνεχίζουνε να τρέχουν κανονικά!
Έχουμε φτάσει σε απόγνωση και οικονομικό αδιέξοδο κ. Περιφερειάρχη. Μας είναι εντελώς αδύνατον να πληρώσουμε (εξοφλήσουμε) υποχρεώσεις τις οποίες μας μεταθέτει το Κράτος για τον Απρίλιο, όταν με δυσκολία μπορούμε να ανταποκριθούμε στα τρέχοντα μηνιαία έξοδα μας!
Ζητάμε από σας κύριε Περιφερειάρχη να μεταφέρετε τα παρακάτω δίκαια αιτήματά μας στην Κυβέρνηση, γιατί πιστεύουμε ότι είστε ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά αυτήν τη δύσκολη χρονική στιγμή για τον κλάδο μας.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
1. Να μας χαρίσει η Κυβέρνηση την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή φόρου της οποίας το ποσό ανέρχεται σε (2.000) ευρώ και όχι να μας ζητηθεί να γυρίσουμε πίσω με τόκο το 50% αυτής της βοήθειας, δηλαδή τα (1.000) ευρώ.
2. Να εντάξει η Κυβέρνηση στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και τους συναδέλφους που δεν πληρώσανε τις προϋποθέσεις και τους όρους.
3. Να μας χαρίσει το Ε.Φ.Κ.Α. (220) ευρώ τριών μηνών.
4. Να μας χαριστεί ο φόρος επιτηδεύματος που ανέρχεται στο ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ, από τη στιγμή που τη μισή χρονιά φέτος βρισκόμαστε σε LOCKDOWN.
5. Να γίνει μείωση των Τελών Κυκλοφορίας των επαγγελματικών οχημάτων μας, αφού τη μισή σχεδόν χρονιά τα είχαμε ακινητοποιημένα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass