«Δώστε πίσω τις δουλειές μας»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2021 21:06
Το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην εργασία, διεκδίκησαν  χθες με συγκέντρωση στη λαϊκή της Νεάπολης, μικροπωλητές βιομηχανικών προϊόντων Το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην εργασία, διεκδίκησαν χθες με συγκέντρωση στη λαϊκή της Νεάπολης, μικροπωλητές βιομηχανικών προϊόντων

Το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στην εργασία, διεκδίκησαν χθες δεκάδες μέλη του Σωματείου - Ένωσης Μικροπωλητών Βιομηχανικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών ν. Λάρισας «Ο Θεσσαλός».


Με μια ειρηνική, συμβολικού χαρακτήρα, συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου στη συνοικία της Νεάπολης οι μικροπωλητές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση με την οποία παραμένουν αποκλεισμένοι από τις λαϊκές αγορές στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.
Τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους μικροπωλητές και τις οικογένειές τους, επισήμανε μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος της Ένωσης, Μαργαρίτης Τσιάρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε αποκλεισμένοι εδώ και 2,5 μήνες όταν οι λαϊκές αγορές λειτουργούν κανονικά, όταν δουλεύουν επίσης οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου, ενώ την ίδια ώρα τρέχουν και οι οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντι στην Πολιτεία, χωρίς καμία απαλλαγή».
Ζητώντας ουσιαστική οικονομική στήριξη και με δεδομένο ότι ο κλάδος έχει πληγεί επίσης και από το πρώτο κύμα του κορονοϊού, ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας «το οικονομικό αδιέξοδο του κλάδου» υπογράμμισε το αίτημα της ένταξης όλων στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και την ανάγκη να απαλλαγούν της υποχρέωσης επιστροφής της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής φόρου.
Όπως, σημειώνεται μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα του κλάδου προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ζητώντας την παρέμβασή της προς την κυβέρνηση - «ο κλάδος, των πωλητών Λαϊκών Αγορών Βιομηχανικών Προϊόντων είναι ο μοναδικός κλάδος του λιανεμπορίου στην Ελλάδα (μαζί με τα εμπορικά κέντρα) που παραμένει κλειστός με απόφαση της Κυβέρνησης για περισσότερο από δύο μήνες».
«Εμείς οι πωλητές Βιομηχανικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, μπήκαμε στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής φόρου μόνο κατά τα 2/3 των συναδέλφων με την αιτιολογία ότι οι υπόλοιποι δεν τηρούμε τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κυβέρνηση. Αυτό είναι άδικο, από τη στιγμή που οι υποχρεώσεις μας σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, ρυθμίσεις προς διάφορα δάνεια συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά!
Να μας χαρίσει η Κυβέρνηση την 4η Επιστρεπτέα Προκαταβολή φόρου, της οποίας το ποσό ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και όχι να μας ζητηθεί να γυρίσουμε πίσω με τόκο το 50% αυτής της βοήθειας, δηλαδή τα 1.000 ευρώ. Να εντάξει η Κυβέρνηση στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και τους συναδέλφους που δεν πλήρωσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους. Να μας χαρίσει τον ΕΦΚΑ 220 ευρώ τριών μηνών. Να μας χαριστεί ο φόρος επιτηδεύματος που ανέρχεται στο ποσό των 650 ευρώ, από τη στιγμή που τη μισή χρονιά φέτος βρισκόμαστε σε lockdown». Να σημειωθεί τέλος πως η χθεσινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μηχανοκίνητη πορεία.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass