Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου- 5ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου

Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας και Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 15:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  έδωσε  έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης  του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στο υφιστάμενο σχολικό κτίριο του 2ου-5ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου Καρδίτσας»,  προϋπολογισμού

1.264.325.65 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.  Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας, που προχωρά άμεσα στην  υπογραφή της  σύμβασης για την  έναρξη υλοποίησης του έργου.
« Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, εκσυγχρονίζουμε τις  εκπαιδευτικές υποδομές σε ένα ακόμη σχολείο στην πόλη της Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε τις συνθήκες εκπαίδευσης και  αποδίδουμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτίριο με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τα έργα που στρατηγικά σχεδίασε και  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας οδηγούν στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό 54 δημοσίων κτιρίων, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Πρόκειται για έργα που έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Πρόκειται για υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του  σχολικού κτιρίου του 2ου-5ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου Καρδίτσας περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
-Θερμομόνωση εξωτερικών επιφανειών.
-Θερμομόνωση οροφής.
-Αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων.
-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα τύπου led.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass