Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατέρρευσε τμήμα της Ε.Ο. Καρδίτσας-Αρτας

Μέρες «Ιανού» στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας - Ποσό 150.000 ευρώ για αποκαταστάσεις στον Πάμισο

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 19:48

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Μέρες «Ιανού» ξανάζησαν οι κάτοικοι του ορεινού όγκου στο Νομό Καρδίτσας το περασμένο διήμερο, καθώς οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις ενεργοποίησαν σε διάφορες περιοχές των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας παλαιές και νέες καταπτώσεις, εντός και εκτός οικισμών.

Αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον κεντρικό οδικό άξονα Καρδίτσας – Άρτας, αφού στο 2ο χλμ. περίπου μετά το Μουζάκι, ο φουσκωμένος και πάλι Πάμισος ποταμός που γκρέμισε την 19η Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υγείας, προκάλεσε κατάρρευση τμήματος του οδοστρώματος.
Η κυκλοφορία διεξάγεται από τη μια λωρίδα κυκλοφορίας, ωστόσο επιβάλλεται να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την Π.Ε. Καρδίτσας, διότι είμαστε μέσα στο χειμώνα και όλα τα ενδεχόμενα να κοπεί ο δρόμος σε επόμενη κακοκαιρία είναι ανοιχτά!
Στην Αργιθέα προβλήματα πρόσβασης υπάρχουν στο Λεοντίτο και στο Μεσοβούνι όπου καταστράφηκε η προσωρινή διάβαση που είχε φτιαχτεί μετά από τον «Ιανό». Το ίδιος ζήτημα έχει και το Παλκωτό όπου οι καθιζήσεις επιδεινώθηκαν!
Τα ορμητικά νερά του Αχελώου χθες πίεζαν επικίνδυνατη γέφυρα Κοράκου, ενώ υπάρχουν καταπτώσεις κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

 

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Σε ό,τι αφορά στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, ανάντι του οικισμού Αγίας Μαρίνας Καρίτσας, κατολισθαίνει η πλαγιά του βουνού. Αποτέλεσμα είναι να έχουν παρατηρηθεί ρωγμές στον επαρχιακό δρόμο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων η οποία διεξάγεται κανονικά.
Επιπλέον, συνεχίζονται οι καθιζήσεις στον οικισμό Αγία Μαρίνα Καρίτσας. Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών από 4 μηχανικούς συνοδευόμενο από τον δήμαρχο κ. Π. Νάνο και τους αντιδημάρχους Απ. Θέο και Στ. Τσιαμαντά, εξέτασε την πληγείσα περιοχή και προέβη σε αξιολόγηση των κτισμάτων. Οκτώ οικίες κρίθηκαν ακατάλληλες, ενώ δύο υπέστησαν κατάρρευση. Επίσης το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον οικισμό Ράφηνα Καρίτσας, την κοινότητα Πεζούλας και το Λαμπερό για να εκτιμήσουν τις νέες ζημιές.
Σε ότι αφορά νέες καταπτώσεις, στο επίκεντρο αυτή τη φορά είναι οι κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Νευρόπολης, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις σε δρόμους εντός οικισμών και αγροτικούς δρόμους και ρέματα. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Πεζούλας, Φυλακτής, Νεοχώρι.
Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα απέστειλε επιστολές στη ΔΕΗ για ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου με εναλλακτικό τρόπο, ενώ αναμένει επίσημα το πόρισμα του ΑΕΓΜΕ για περαιτέρω ενέργειες. Ο κ. Νάνος με επιστολή του, μεταξύ των άλλων, ζήτησε από το ΥΠΕΝ την άμεση χρηματοδότηση γεωλογικής μελέτης συνολικά για τις κοινότητες του Δήμου, καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΜΙΣΟ
Εν τω μεταξύ με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Στο τραπέζι της συζήτησης, τα έργα που ξεκινούν στην περιοχή, από το Υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο Ιανός. Αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν και η προσθήκη ενός ακόμη αναγκαίου έργου αποκατάστασης, με χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από το Υπουργείο, για την ενίσχυση τμήματος του Πάμισου ποταμού, μέσα στον αστικό ιστό του Μουζακίου.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα