Διαμαρτυρία για ανεμογεννήτριες στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Από τον «Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 17:50

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία στο Δημαρχείο της Λίμνης Πλαστήρα με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τις αναθεωρημένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.


Όπως τόνισε ο Βασίλης Ελευθερίου μέλος του Συντονιστικού και δημοτικός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο: «Παρά το γεγονός της διαφαινόμενης αρνητικής τοποθέτησης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, κάτω από την πίεση των αγώνων του κινήματος και των φορέων τουόπως αυτοί εκφράζονται μέσα από το συντονιστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι αθωώνει την επιλογή της διαδικασίας που γίνεται το ΔΣ, δια περιφοράς. Με αυτό τον τρόπο δεν δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του κινήματος, που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα, να τοποθετηθούν για το κρίσιμο ζήτημα του ξεπουλήματος της δημόσιας ενέργειας, της λαϊκής περιουσίας, που παραχωρούνται το μεγάλο κεφάλαιο, της καταστροφής των δασών μας».
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Νάνο τονίστηκε μεταξύ άλλων από το Συντονιστικό: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας τόσο στις αναθεωρημένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα Άγραφα, όσο και στη διαδικασία που πραγματοποιείται στο δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass