ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ:

«Ορθιος» απέναντι στον «Λέανδρο»

Πυκνό χιόνι στα ορεινά -Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι, κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Αιγάνη, Αμπελάκια και Καλλιπεύκη

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 17:10

Επιτυχημένο ήταν τεστ ετοιμότητας για τον χειμώνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών με τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη στο Δημαρχείο Τεμπών με την Περιφέρεια

Θεσσαλίας, το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, την 8η ΕΜΑΚ που εδρεύει στην περιοχή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε στην ευρύτερη περιοχή όλοι οι φορείς να είναι σε ετοιμότητα.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ξεκίνησε η χιονόπτωση, αρχικά στις ορεινές περιοχές του Δήμου Τεμπών και στη συνέχεια και στα πεδινά.
Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό του δημάρχου Γιώργου Μανώλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Νικολάου, των αντιδημάρχων Νίκο Μητσογιάννη, Αθανάσιο Καραναστάση, Κώστα Ζαρδούκα, Παναγιώτη Γκατζόγια, των προέδρων Κοινοτήτων και του προϊσταμένου Καθαριότητας Στέλιου Τζανέκα, βρίσκονταν διαρκώς στους δρόμους προκειμένου να τους κρατήσουν ανοιχτούς. Το βασικό δημοτικό οδικό και επαρχιακό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Η χιονόπτωση ήταν πυκνότερη στις ορεινές Κοινότητες της Αιγάνης, της Ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων, της Καλλιπεύκης, της Κρανέας, της Ραψάνης και της Σπηλιάς.
Στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών επιχείρησαν από τα ξημερώματα του Σαββάτου μηχανήματα ( JCB, εκχιονιστικά, αλατιέρες και ένα τρακτέρ), τα οποία καθάριζαν το δημοτικό οδικό δίκτυο και έριχναν αλάτι όπου ήταν απαραίτητο.
Επίσης, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Ε. Λάρισας επιχειρούσαν συνεχώς να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους αρμοδιότητάς τους. Η αρμονική συνεργασία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα ανοικτό δηλαδή, αλλά κυρίως ασφαλές επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο.
Αξίζει να τονιστεί ότι, εφόσον υπάρχει ανάγκη για χύμα αλάτι, οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται από τις έδρες των πρώην Δήμων, Γόννων, Κάτω Ολύμπου, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος. Παράλληλα υπάρχει συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις ορεινές Κοινότητες, από όπου μπορούν να το προμηθεύονται οι πολίτες κατόπιν συνεννόησης με τους προέδρους των Κοινοτήτων.
Επιπρόσθετα, για κάθε έκτακτη ανάγκη οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους κατά τόπους προέδρους.
Τέλος μιλώντες χθες στην «ΕτΔ» ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης και Γιώργος Νικολάου, ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τον αγώνα που κάνει με τα στελέχη του ώστε ο Δήμος Τεμπών, τοπικά αλλά και ευρύτερα στον θεσσαλικό χώρο, στους κάμπους, τα βουνά, αλλά και στα παράλια και τα νησιά να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ευχαρίστησαν επίσης πέρα από τα στελέχη Περιφέρειας και Δήμου ιδιώτες επαγγελματίες οι οποίοι με τα μηχανήματά τους συμβάλουν ώστε στα ορεινά χωριά, οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί από τα χιόνια.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Εν τω μεταξύ στον Δήμο Τεμπών σήμερα Δευτέρα 18/1/2021 θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης, καθώς και τα Νηπιαγωγεία Αιγάνης και Αμπελακίων, λόγω παγετού, συνέπεια της έντονης χθεσινής χιονόπτωσης.
Με απόφαση του δημάρχου Τεμπών, κ. Γιώργου Μανώλη, αποφασίστηκε: «Το κλείσιμο των Σχολείων σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 - εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών (ισχυρός παγετός) - με σκοπό τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων τους όσο και των εκπαιδευτικών, στις εξής Κοινότητες:
Κοινότητα Αιγάνης: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
Κοινότητα Αμπελακίων: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
Κοινότητα Καλλιπεύκης: Δημοτικό Σχολείο.
Στον υπόλοιπο Δήμο τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass