Νέα επιδείνωση με χιονοπτώσεις και παγετό

Στους -10 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην Ελασσόνα και στους -5 βαθμούς στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 17:45

Νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ εκδίδοντας μάλιστα έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.


Στον νομό Λάρισας το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος» έγινε αισθητό με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν σχεδόν όλη την ημέρα χθες και λιγότερο τις χιονοπτώσεις, από τις οποίες δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Όλο το βράδυ προχθές, όπως και από χθες το απόγευμα συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχώρησαν προληπτικά σε ρίψη αλατιού στο επαρχιακό δίκτυο αφού η θερμοκρασία έπεσε στους -10 βαθμούς στην Ελασσόνα και στους - 8 στη Σκοπιά Φαρσάλων, ενώ στους -5 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία το βράδυ στην πόλη της Λάρισας, θερμοκρασία που έφθασε στον 1 βαθμό νωρίς το απόγευμα.
Περισσότερο αισθητές ήταν οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αγιάς όπως η Καρίτσα, το Κόκκινο Νερό, ενώ η ανατολική Θεσσαλία περιλαμβάνεται και στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για σήμερα εστιάζοντας σε περιοχές κυρίως της Μαγνησίας, τις Σποράδες και σε πεδινές περιοχές, μεταξύ των οποίων και τα Φάρσαλα. Οι χιονοπτώσεις αναμένεται σήμερα να είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
ΑΥΤΟΨΙΑ
Να σημειωθεί ότι χθες, με εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο οδικό δίκτυο Λάρισα - Καλλιπεύκη - Καρυά - Λιβάδι - Σαραντάπορο - όρια Δεσκάτης - Ελασσόνα, από τον διευθυντή των Τεχνικών Έργων Χρήστο Ντάγια και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Καραλή. Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό χωρίς κανένα πρόβλημα και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Με αφορμή τέλος το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση των φαινομένων.
Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους και να φροντίζουν για τη συνεχή ενημέρωση των πολιτών. Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων» καταλήγει η ανακοίνωση, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για θέματα προστασίας τους από τον παγετό κ.λπ.

Κλειστά σχολεία σε Αγιά και Ελασσόνα
Με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα και με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας, Νίκ. Γάτσα κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία σε Βερδικούσια, Λουτρό, Λιβάδι, Καρυά και Κρανιά, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας τα σχολεία θα ανοίξουν στις 9 σήμερα το πρωί.
Χθες βράδυ ανακοινώθηκε επίσης ότι στον Δήμο Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Στόμιο, Μελιβοία και Ομόλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass