Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eφυγε ο παπα-Βασίλης του Αμπελώνα

ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ *ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 17:40

Ένας γνήσιος άνθρωπος της Ορθοδοξίας, γέννημα θρέμμα του Αμπελώνα, γιος του αείμνηστου ιερέα του ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης π. Λάμπρου, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορονοϊό, ο πατήρ Βασίλειος Βασιλείου

(Παπαβασίλης).
Ο παπα-Βασίλης γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στον Αμπελώνα Τυρνάβου. Σπούδασε εκπαιδευτικός και διετέλεσε εφημέριος και πρωτοπρεσβύτερος στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας επί πολλές δεκαετίες. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους της περιοχής, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του με το σημαντικό έργο που πραγματοποίησε, στα σχεδόν 40 χρόνια της Ιεροσύνης του.
Διεγνώσθη με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας από την αρχή του έτους.
Η κηδεία του θα τελεστεί μετά τη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας και όπως ήταν η επιθυμία του εκλιπόντος, θα ταφεί όπισθεν του ναού.
*Ο δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, Χρήστος Ζευκλής, ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο για τον πρωτοπρεσβύτερο και εφημέριο του ναού του Αγίου Νικολάου, πατήρ Βασίλειο Βασιλείου, τα εξής:
«Με μεγάλη μας λύπη αποχαιρετούμε τον Παπαβασίλη. Ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του ναού του Αγίου Νικολάου, πατήρ Βασίλειος Βασιλείου, δυστυχώς έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω του. Ένας μαχητής της πίστης, ένας ενεργός πολίτης, ένας κληρικός που έκανε τη διαφορά τόσο για το ποίμνιό του όσο και για την πόλη της Σιάτιστας.
Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στην οικογένεια και στους οικείους του, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα