Με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και όχι ΣΔΙΤ, το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Προτείνει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 16:37

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ –αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της- παρακολουθούμε το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις και στη Βουλή και στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου η πόλη μας να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο, στο οποίο οι εργαζόμενοι να προσφέρουν υπηρεσίες σε ανθρώπινες συνθήκες, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις των δικαστικών.


Οι τελευταίες εξελίξεις, η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους πολιτευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί απόδειξη της απόλυτης ταύτισής τους στην αντιλαϊκή πολιτική και έχουν αρνητικό πρόσημο για τους εργαζόμενους και τον λαό του Βόλου.
Το θέμα δεν ήταν και δεν είναι η εξεύρεση οικοπέδου! Η «αγωνία» τους να προλάβουν την ένταξη του έργου με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελεί «παγίδα» και επιχείρηση αποδοχής από τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της αντιδραστικής πολιτικής, που εξαρτά την κάλυψη των αναγκών του λαού από τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που μέσα από τις ΣΔΙΤ τα χρυσοπληρώνουμε.
Προκύπτουν τα ερωτήματα: Αν κάποιος επιχειρηματικός όμιλος δεν ενδιαφερθεί να διασφαλίσει κέρδος από την όποια επένδυση ΣΔΙΤ, γιατί έχει επιλέξει να επενδύσει σε άλλους τομείς για περισσότερα κέρδη, τότε δεν δικαιούμαστε να έχουμε σχολεία, πυροσβεστικούς σταθμούς δικαστικά μέγαρα, νοσοκομεία, κ.ά., υπηρεσίες και υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες μας; Αλήθεια, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, πότε και πώς θα κατασκευαστεί;
Οι χειρισμοί των «αρχών» της πόλης μας, πέρα από το γεγονός ότι πολιτικά θέλουν να μας εγκλωβίσουν σε μια πολιτική αποδοχής της εξυπηρέτησης των κερδοφόρων ιδιωτικών επενδύσεων σε δημόσιες υποδομές, μπορεί να αποδειχτούν και «δραπέτευση» - αποποίηση των ευθυνών τους στην περίπτωση που το όλο εγχείρημα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια δεν πρέπει να τους έχουν εμπιστοσύνη! Τώρα να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου με άμεση χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χωρίς ΣΔΙΤ! Είναι η μόνη λύση για αποκτήσει η πόλη άμεσα αυτήν την απαραίτητη υποδομή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass