Στάση εργασίας δημοτικών υπαλλήλων

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 17:04

Τρίωρη στάση εργασίας, στις 7-10 π.μ., θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου.


Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Το επόμενο διάστημα η κατάσταση στους χώρους των Δήμων θα οξυνθεί. Το αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική τους δράση με την προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας, με τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, σε εγκαταστάσεις, σε προσωπικό, σε μηχανικό εξοπλισμό, κ.λπ.
Καθημερινά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των υπηρεσιών των Δήμων εκχωρούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για εκμετάλλευση σε ιδιώτες.
Από την καθαριότητα των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ και για ένα διάστημα στον Δήμο Τυρνάβου, έως και το μεγαλύτερο κομμάτι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, ακόμη και την παράδοση για δεκαετίες του Αισθητικού Άλσους.
Από τη μία η απαξίωση των υπηρεσιών (η μη προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού και η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού) οδηγούν στοχευμένα στην ιδιωτικοποίηση – εργολαβοποίησή τους.
Αν και έχουμε αναδείξει πάμπολλες φορές τις σοβαρές παραλείψεις στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας σ’ όλους τους Δήμους του ν. Λάρισας, τη μη συντήρηση των οχημάτων και των μηχανισμών τους, τη μη χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας, οι Δημοτικές Αρχές κωφεύουν και οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μόνο ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει στους εργαζόμενους ΜΑΠ και γάλατα από το 2019. Ακατάλληλες έως ανύπαρκτες εγκαταστάσεις στην Τεχν. Υπηρεσία-Οδοποιία στη Λάρισα, Καθαριότητα-Πράσινο στον Τύρναβο, Ελασσόνα, Αγιά, κ.λπ.
Απαιτούμε από όλες τις Δημοτικές Αρχές του ν. Λάρισας: Να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, να δοθούν άμεσα χωρίς καθυστερήσεις τα ΜΑΠ και τα γάλατα των προηγούμενων χρόνων.
Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς-ασφαλείς συνθήκες στέγασης για τις ανάγκες των εργαζομένων.
Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες.
Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια δωρεάν (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους. Δωρεάν τεστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους. Τεχνικός ασφαλείας και γιατρός εργασίας σε όλους τους Δήμους. Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass