Κομβόι διαμαρτυρίας για τον ΕΛΓΑ

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ»

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 19:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Άρση των πολλών αδικιών στις εκτιμήσεις των καταστροφών του «Ιανού» και καταβολή αποζημιώσεων στο 100% την χαμένης παραγωγής των πληγέντων αγροτών», ζητά από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ η ΕΟΑΣΚ και για την άσκηση πιέσεων προς αυτή την κατεύθυνση διοργάνωσε χθες κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα.


Οι αγρότες αρχικά συγκεντρώθηκαν με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα και Ι.Χ. στον χώρο της Εμποροπανήγυρης και στη συνέχεια οργάνωσαν κομβόι το οποίο με κορναρίσματα διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Καρδίτσας. Στην αυτοκινητοπομπή προπορεύονταν ένα τρακτέρ που κορνάριζε συνεχώς και ακολουθούσαν τα άλλα οχήματα στο ίδιο ηχητικό μοτίβο έχοντας αναμμένα τα φώτα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον σκοπό της νέας διεκδικητικής δράσης.
Σε σύντομη ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας τόνισε ότι «τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του «Ιανού» που ανακοινώθηκαν αυτές τις ημέρες δεν έχουν καμία σχέση με όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του πριν τέσσερις μήνες στην Καρδίτσα… Ούτε δίκαιες αποζημιώσεις δίνουν, αλλά ούτε και καλύπτουν στο 100% τις ζημιές. Έχουν γίνει πάρα πολλές αδικίες. Η Διοίκηση του ΕΛΓΑ κατάφερε να διαχωρίσει τους αγρότες σε ευνοημένους και αδικημένους».
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ είπε ότι κατατέθηκε υπόμνημα στον Οργανισμό για διόρθωση των αδικιών που έγιναν, αλλά απάντηση δεν έλαβε.
Επισήμανε δε, ότι η Διοίκηση του ΕΛΓΑ φάσκει και αντιφάσκει σε ό,τι έχει σχέση με την προσκόμιση τιμολογίων για να υπολογιστούν αποζημιώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του «από πότε μετράται το εισόδημα των αγροτών για τις αποζημιώσεις;».
Ο κ. Τζέλλας επανέλαβε το μεγάλο αίτημα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος «αποτελεί τροχοπέδη στις πλήρεις αποζημιώσεις των αγροτών από θεομηνίες» και υπογράμμισε πως «όσο περνάει ο καιρός δυστυχώς αναδεικνύονται νέα προβλήματα και οι αγρότες θα πρέπει να διεκδικούν συνεχώς λύσεις σε αυτά, όσο μεγάλος και αν είναι ο αριθμός τους».
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ ενημέρωσε ότι περιμένει απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για συνάντηση (μέχρι το τέλος της εβδομάδας), με τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, στη βάση της σχετικής προτροπής του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο 30/1, εν μέσω της περιοδείας του στην Καρδίτσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass